• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Alstom, İstanbul’da tramvay hattına zeminden beslemeli APS güç sistemi temin edecek

Alstom, İstanbul’da tramvay hattına zeminden beslemeli APS güç sistemi temin edecek
Alstom, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, tamamen zeminden beslemeli APS güç sistemi temin edecek ve yeni Eminönü-Alibeyköy (Haliç) hattına kurulacak bu sistem ile on kilometre uzunluğundaki hat tamamen katenersiz hale getirilecektir.

Alstom, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, tamamen zeminden beslemeli APS güç sistemi temin edecek  ve yeni Eminönü-Alibeyköy (Haliç) hattına kurulacak bu sistem ile on kilometre uzunluğundaki hat tamamen katenersiz hale getirilecektir.

Alstom, 30 tramvaydan  oluşan tüm filo için iki yıl garanti altında olacak sürekli cer gücü iletim sistemi, yedek parça ve ekipman tasarlayacak ve tedarik edecek. Anlaşma kapsamında, APS sisteminin test edilip işletmeye alınması, bakım personeli ve idari personele eğitim verilmesi konuları da bulunuyor.

Alstom Orta Doğu ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcısı Didier Pfleger, “İstanbul’a katenersiz modern güç besleme sistemimizi temin etmekten ve böylelikle şehrin güzelliğini korumaya yardımcı olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Alstom, bu muazzam şehrin kentsel ulaşımının geliştirilmesinde uzun zamandır rol almaktadır” dedi.

APS sisteminde, tramvaya enerji, segmentlere ayrılmış ve zemin seviyesindeki güç besleme rayları ile sağlanır.İletken segmentler, yayaların ve diğer karayolu kullanıcılarının emniyetini koruyarak, sadece tramvay aracı üzerini tamamen kapladığında etkinleşir. Elektrik enerjisi, tramvayın altında, orta bojiye yerleştirilen akım toplayıcı pabuçlar vasıtasıyla alınır. APS, bir yandan kentin çevresel güzelliğini korumaya yardımcı olurken, öte yandan katener sistemi ile aynı performansı garanti eder. Alstom, 2014 yılında dünyanın tamamen katenersiz ilk tramvay sistemini Dubai’de teslim edip işletmeye almıştır.

60 yıldan uzun süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Alstom, İstanbul’a metro araçları ve tramvaylar temin etmiştir. Alstom, 2011 yılında ise 328 km uzunluğundaki Eskişehir-Kütahya-Balıkesir bölgesel hattına sinyalizasyon sistemi sağlamak üzere bir sözleşme imzalamıştır. Alstom’un İstanbul ofisi, sinyalizasyon ve sistem projeleri için bölgesel bir merkez olmakla bereaber aynı zamanda Orta Doğu grubunun da yönetim merkezidir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim