• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Amasra'nın limanı tamamlanmak üzere

Amasra'nın limanı tamamlanmak üzere
Bartın'ın Amasra İlçesinde mendirek mevkiine betonarme ve straforize bir sistem üzerine denize 120 metre uzunluğunda liman yapılıyor.

Batı Karadeniz Bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Bartın'ın Amasra İlçesinde mendirek mevkiine betonarme ve straforize bir sistem üzerine denize 120 metre uzunluğunda liman yapılıyor.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Liman yatırımının Amasra için çok önemli bir yatırım olduğunu ve Karadeniz bölgesinde yat turizminin artacağını belirtti. Başkan Timur, "Geçtiğimiz yıl liman çalışmasının ihalesi yapılmıştı. Hem büyük tekne yanaşma iskelesi, hem de yaklaşık 80 yatlık yat yanaşma iskelesi için inşaatı hızla devam ediyor. Gerçekten Amasra için çok önemli bir yatırımdır. DLH tarafından ihale edildi. İleride ki yıllarda ise, protokol gereği Amasra Belediyesi'ne devir edilecek. Amasra'nın turizm potansiyelini daha da artıracak. Özellikle denizden gelen turist sayısını daha da artıracaktır. Amasra'ya zaten her sene 50 ile 100 arası yat geliyor. Bu sene yelken yarışlarının da uğrama noktalarından birisi Amasra oldu. Karadeniz'de yat turizm giderek artıyor. Bu artışın içerisinde Karadeniz'de yatların hizmet alacağı bir liman yok. Biz bunu yaparak Amasra'nın turistik potansiyelini biraz daha artıyoruz. Amasra Orta Anadolu'nun denizden giriş kapısı olmaya adaydır" dedi.

Müteahhit Çağatay Koçak ise, "Biz burada beton ve straforize bir sistemle marinalarda tekne Bağlama amaçlı kullanılan sistemin kurumunu yapıyoruz. Yaklaşık 120 metre uzunluğunda 60 metre de F tipinde yanlarına kolları uzanıyor. Üstü ahşap kaplıdır. Buradaki yatlara hizmet verecek şekildedir. Yaklaşık iki haftadır çalışıyoruz. Zannediyorum ki dört gün sonra tamamlayacağız" dedi.

Ardından teknelerin limanda sabit kalması için deniz altında bulunan betonarme sisteme dalgıçlar tarafından denize dalınarak halatlar bağlanıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim