• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Ambulansa yol vermeyen sürücüye hapis cezası

Ambulansa yol vermeyen sürücüye hapis cezası
Bakırköy'de, ambulans şoförüne yol vermeyip yaptığı manevralarla geçişini engellediği öne sürülen sürücü, "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Muhammed Efkan Yetişmiş ile avukatı katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Yetişmiş, yurt dışına güvenli altın ve para taşıma işi yaptığını söyledi.

Yetişmiş, olay günü Merter’den Beylikdüzü'ne E-5'te orta şeritte seyir halinde ilerlediğini, yolun sol şeridinde sirenleri kapalı bir ambulansın olduğunu, birden bu ambulansın sirenlerini açtığını ileri sürdü.

Ambulans birden sirenlerini açıp, sesli uyarı yapınca ambulansın önündeki aracın kendi şeridine geçtiğini ifade eden Yetişmiş, "Ben bu şekilde tehlike yaşadım. Ambulans geçtikten sonra sirenleri kapattı. Seyrine devam etti. Bir süre sonra ambulans ile yan yana geldik. Ben bu sebeple 'Can kurtarmaya giderken benim canımı mı tehlikeye atıyorsunuz?' dedim. Ambulansta teknisyen görmedim. Şoför bana 'Git lan' gibi daha da argo şekilde konuşunca istenmeyen bu olay yaşandı." dedi.

Sosyal medyada linç edildiğini belirten Yetişmiş, "Sosyal hayattan dışlandım. 23 yaşındayım ancak görüldüğü gibi büyük gösteriyorum. Tepkiler devam ediyor. Olayın mağduru aslında ben oldum. Olayda da ambulansta hasta olmadığı kanaatine vardım.” diye konuştu.

Sanık avukatının "Ambulansın içinde hasta olmadığı kanaatine nasıl vardın?" sorusuna sanık Yetişmiş, "Normalde ambulansta 3 teknisyen olur. 2 teknisyen arkada, 1 teknisyen önde olur. Ambulansın arkadaki camı açıktı. Yan yana geldiğimizde şoförü yalnız gördüm. Bu nedenle ambulansın içinde hasta olmadığı kanaatine vardım." şeklinde cevap verdi.

Duruşma salonunda sosyal medyada yayınlanan olayla ilgili görüntüler izlendi

Sanık Yetişmiş de, "Bu olayla ilgili video var. Ambulans bana arkamdayken siren çalmamaktadır. Görüntülerde açıktır." ifadesini kullandı.

''Olay nedeniyle pişmanım''

Yetişmiş ayrıca, "Bu olay nedeniyle pişmanım. Bu nedenle karşınıza gelmek istemezdim. Daha önce suça karışmadım. Mağdurum. Takdir mahkemenin." ifadesini kullandı.

Mahkeme, Muhammed Efkan Yetişmiş'in "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan beraatine karar verdi. Sanık, "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan ise 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yetişmiş’in 3 aylık hapis cezasını duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 2 ay 15 güne indiren mahkeme, sanığın hükmünün açıklanmasını geriye bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim