• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Anadolujet'in aktarma merkezi "Başkent"

Anadolujet'in aktarma merkezi "Başkent"
Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet, Ankara Esenboğa Havalimanı'nı, 'İstanbul'dan sonra ikinci büyük aktarma merkezi' haline getirdi.

ANADOLUJET ANKARA'YA GÜVENİYOR

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet, Ankara Esenboğa Havalimanı'nı, 'İstanbul'dan sonra ikinci büyük aktarma merkezi' haline getirdi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet, 2-3 yıl öncesine kadar düşük yolcu sayısı ile dikkat çeken Ankara Esenboğa Havalimanı'nı, 'İstanbul'dan sonra ikinci büyük aktarma merkezi' haline getirdi.

İstanbul ve Ankara'dan 45 noktaya tarifeli sefer düzenleyen şirket, ocak-ekim döneminde 8,7 milyon yolcu taşıdı. Şirket, iç hatlarda yüzde 84, dış hatlarda yüzde 75 doluluk oranına sahip. TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa, yolcu ve uçak trafiği açısından tarihinin en hareketli dönemini yaşıyor. Geçen yıllara kadar yolcu sayısının artırılması amacıyla yapılan tanıtımlardan sonuç alınamayan Esenboğa Havalimanı, THY ve Anadolujet'in uçuşları ile büyük hareketlilik yaşamaya başladı.

23 Nisan 2008'de Ankara merkezli uçuşlara başlayan Anadolujet, kısa sürede uçuş yaptığı merkez sayısını artırarak iç ve dış hatlarda 45 noktaya sefer gerçekleştiren bir şirket haline geldi. Şirket, iç hatlarda yüzde 84, dış hatlarda yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın, Anadolujet'in bölgesel uçuşlarda elde ettiği başarıyla 'aktarma merkezi' ve 'uçuş başkenti' haline geldiğini söyledi. Esenboğa Havalimanı'ndaki yer işletme operasyonlarındaki başarı nedeniyle 'zamanında kalkışta şampiyon' olduklarını bildiren Alan, zamanında kalkış oranının yüzde 97'ye yükseldiğini belirterek, "Esenboğa Havalimanı, mimarisi ve işleyişi ile projelerimizi gerçekleştirmemiz açısından bize büyük kolaylık sağladı. Daha çok merkeze uçuş düzenleyip Anadolu şehirleri arasında köprü oluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim