• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

"AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Mevlana şehri Konya'daydı

"AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Mevlana şehri Konya'daydı
AnadoluJet’in özel tarih projesi “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Çanakkale, Ankara, Kayseri, Trabzon ve Samsun’un ardından Konya’da halk ve öğrencilerle buluştu.

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını artırmayı amaçlayan AnadoluJet’in, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirdiği “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Çanakkale, Ankara, Kayseri, Trabzon ve Samsun’un ardından Mevlana şehri Konya’da halk ve üniversite öğrencileri ile buluştu.

Konya Valiliği, Meram Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen ve Çanakkale Destanı’nı 26 Aralık 2014 Cuma günü Konya ile buluşturan bu özel programın ilki, Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Öğrencilerin iştiraki ile gerçekleşen söyleşiye Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Musa Özcan ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Gür de katıldı. “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Konya etkinliğinin ikinci oturumu ise Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan’ın katılımı ve Konyalıların yoğun ilgisi ile Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Çanakkale Savaşı’nın az bilinen yönlerini fotoğraflar yardımı ile aktararak o dönemi adeta yaşatan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Konya programında, Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel Mevlana şehrinde Çanakkale Savaşı’nın bir yıl süren destansı hikâyesini sahneye taşıyarak; Savaş’ın, şehitlerimizin, gazilerimizin ve geride kalanların öykülerini anlattı. Katılımcıları Çanakkale’nin hem tarihine hem de bugününe götüren etkinlikler kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluştu. Kapanışta ise Talha Uğurluel kitaplarını imzalayarak katılımcılarla sohbet etti.

“AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”; Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla 2015 döneminde de şehir şehir gezerek halk ve üniversite öğrencileriyle buluşmaya devam edecek. Aralarında Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Adana, Antalya’nın olduğu pek çok şehrimizi ziyaret edecek.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim