• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

"AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Samsunlularla buluştu

"AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Samsunlularla buluştu
AnadoluJet’in Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle projelendirdiği tarih projesi “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Çanakkale, Ankara, Kayseri ve Trabzon’un ardından Samsunlularla buluştu.

AnadoluJet’in özel tarih projesi “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlediği söyleşilerine Samsun ile devam etti.

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirilen “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımı ile Samsunlularla buluştu.

Çanakkale Savaşı’nın az bilinen yönlerini fotoğraflar yardımı ile aktararak o dönemi adeta yaşatan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”nin Samsun buluşması; Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin destekleri ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Mavi Salon’da ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin hem de Samsunluların büyük ilgi gösterdiği söyleşilerin akşam düzenlenen programına Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan ÇAKIR ile çok sayıda yerel ve mülki idareci katıldı. ŞAHİN ve ÇAKIR teşekkür maketlerini THY Samsun Satış Müdürü Arif Ali GEZMİŞOĞLU ve Çanakkale 2015 – 100. Yıl Koordinasyon Merkezi’nin Dışişleri Koordinatörü Orhan Esat AKGÜN’ün elinden aldı.

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen gündüz programında ise Orhan Esat AKGÜN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman KAPLAN ve Medeniyet Kültür, Sanat ve Fikir Topluluğu Başkanı Ayhan SOLMAZ’a uçak maketi takdim etti. Programda ayrıca çekilişle beş öğrenciye AnadoluJet uçak bileti hediye edildi.

Etkinliği değerlendiren Projenin anlatıcısı Tarihçi, Yazar Talha UĞURLUEL, “Hem sabah hem de akşam etkinliğimiz dolu dolu geçti. Halkımızın ilgisi gerçekten çok güzeldi. Akşam etkinliğimize Sayın Valimizin de katılması, bizi çok onurlandırdı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de söyleşilerimize bölge okullarından öğrencilerin katılımını teşvik ettikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi katılımcılarla buluştu. Kapanışta ise Talha UĞURLUEL kitaplarını imzaladı.

resim-.jpg

resim-2-.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim