• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Anadolujet'le Nahçıvan'a 7 ayda 17 bin yolcu

Anadolujet'le Nahçıvan'a 7 ayda 17 bin yolcu
THY Nahçıvan Müdürü Gökhan Hacıibrahimoğlu, Nahçıvan'a Anadolujet ile 7 ayda yaklaşık 17 bin yolcu taşıdıklarını söyledi.

ANADOLUJET, NAHÇIVAN'A ODAKLANDI

THY Nahçıvan Müdürü Gökhan Hacıibrahimoğlu, Nahçıvan'a Anadolujet ile 7 ayda yaklaşık 17 bin yolcu taşıdıklarını söyledi.

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde görevli THY Nahçıvan Müdürü Gökhan Hacıibrahimoğlu, kendisini ziyaret eden basın mensuplarına, İstanbul-Nahçıvan arası uçuşlara 26 Haziran 2010 tarihinde başlandığını hatırlattı.

Hacıibrahimoğlu, THY'nin Nahçıvan'a sefer koymasının oradaki halk tarafından memnuniyetle karşılandığını, Nahçıvan ile Türkiye arasında var olan gönül bağını Anadolujet ile yakınlaştırdıklarını kaydetti.

Nahçıvan halkının Anadolujet'in sunduğu hizmetten memnun olduğunu ifade eden Hacıibrahimoğlu, şunları söyledi:

''Yaz boyunca haftada 3 frekans olarak gerçekleştirilen hattımız, kış döneminde haftada 2 frekans olarak devam etmektedir. Uçuşlarımızı mayıs ayından itibaren tekrar haftada 3 frekans olarak gerçekleştireceğiz. Nahçıvan'a ilk uçuşumuzdan bu yana 7 ayda yaklaşık 17 bin yolcu taşıdık. Şu anda Nahçıvan'a haftada iki uçuş yapıyoruz. Hedefimiz, her gün bir sefer koymak. Nahçıvan uçuşlarımızda doluluk oranımız yaz aylarında yüzde 90, kış aylarında ise yüzde 60 civarında oluyor. Nahçıvan'ın Türkiye'de tanınırlığı arttıkça, sefer sayılarımız ve yolcu sayılarımız da buna göre artacaktır.''

-''HEDEF, YILDA 50 BİN YOLCU''-

Nahçıvan'dan İstanbul'a giden yolcuların genellikle bavul ticareti yapanlar olduğunu belirten Hacıibrahimoğlu, Türkiye'den Nahçıvan'a gelen yolcuların ise genellikle iş adamları ve sağlık turizmi amaçlı olduklarını kaydetti.

Hacıibrahimoğlu, Nahçıvan'da bulunan tuz mağaralarının içinde hastanelerin açıldığını belirterek, ''Tuz dağlarının içerisi oyularak Tuzdağ otelleri yapılmış. Burada astım ve bronşit hastaları tedavi ediliyor. Buraların tanınırlığı arttığında sağlık turizmi için uçan yolcu sayımızda da artış olacaktır. Hedefimiz, yılda 50 bin yolcuya ulaşmaktır'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim