• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Anara-Konya YHT seferleri 14'e yükseldi

Anara-Konya YHT seferleri 14'e yükseldi
Ankara-Konya arasındaki yolcu sayısı artınca Yüksek Hızlı Tren seferleri arttırıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, her gün 8 olan gidiş geliş sefer sayısının 1 Aralık'tan itibaren 14'e çıkarıldığını belirtti.
Ankara Konya YHT seferleri 14'e çıktı
 
Ankara-Konya arasındaki yolcu sayısı artınca Yüksek Hızlı Tren seferleri arttırıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, her gün 8 olan gidiş geliş sefer sayısının 1 Aralık'tan itibaren 14'e çıkarıldığını belirtti.

Ankara Tren Garı'nda basın toplantısı yapan Yıldırım, Ankara-Konya arasındaki YHT taşımacılığının detayları hakkında bilgi verdi. Şu ana kadar ortalama 100 bin yolcu taşındığını belirten Yıldırım, özellikle Konya tarafından yolcuların talebinin fazla olduğunu aktardı. Her gün 8 sefer yapılan hatta artan talebi dikkate alarak ay başından itibaren seferleri arttırma kararı verdiklerini kaydeden Yıldırım, 1 Aralık'tan itibaren günlük 14 sefere çıkarılacağını belirtti. Böylece hattaki taleplerin rahat karışlanacağını vurgulayan Yıldırım, "Gün boyunca her 2,5 saatte karşılıklı olarak Konya-Ankara arasında sefer gerçekleşmiş olacak." dedi.

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİ İÇİN EK SEFER

Her sene olduğu gibi Aralık ayında Konya'da Mevlana için Şeb-i Arus törenleri yapılacağını aktaran Yıldırım, icap ettiği durumlarda ek sefer düzenleneceğini, Konya'dan dönüşler için 23.30'da da ek sefer konacağını belirtti. Ankara Konya hızlı tren bağlantılı Karaman Ulukışla seferlerinin de aynı program çerçevesinde devam edeceğini söyleyen Yıldırım, seferlerin 12 tanesinde Polatlı'da yolcu indirme bindirme yapılacağını, 19.30 seferlerinin ise direk olacağını aktardı.

20 KİŞİLİK GURUPLARA İNDİRİM

Uygulanan ücret tarifesinde grup indirimi olacağının bilgisini veren Yıldırım, 1 Aralık 2011 tarihinden itibaren Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 20 kişiden oluşan öğrenci gruplarının gidiş gelişinin 25 lira olacağını belirtti. Yetişkinlerde ise 20 kişilik grup biletinde gidiş gelişlerin 30 lira olarak uygulanacağını ifade eden Yıldırım, "Konya git gel artık 25 lira diyebiliriz. Konya git gel 3 saat demiyoruz."

Konya-Ankara YHT memnuniyet anketinin sonuçlarını açıklayan Yıldırım, memnuniyet oranının yüzde 98 çıktığını ifade etti. Seyahat edenlerin büyük bölümünün yükseköğrenim mezunu olduğunu söyleyen Yıldırım, "Yüzde 34'ü turizm, yüzde 30 iş amaçlı seyahat ettiği anlaşıldı. Yüzde 68'i daha önce kara yolu araçlarını kullanırken yüzde 38'u özel aracını kullanan yolculardan oluşuyor. Her gün 500 aracın Ankara Konya arasında yola çıkmaması anlamına geliyor. Hızlı trenin taşımacılığa kattığı artı değerdir. Yolcuların yüzde 55'i süratli olduğu için YHT'yi tercih ettiğini söyledi." şeklinde konuştu.

SAAT BAŞI YHT KALDIRMAK

Bakan Yıldırım, Başkentray'ın tamamlanmasıyla önümüzdeki yılın nisan ayından sonra bu seferlerin durumu gözden geçirileceğini belirterek, "İlerde amaç bu seferleri saatte bir yapmaktır." dedi.

İZMİR YHT'YE TEKLİF VERME SÜRESİ UZATILDI

Ankara-İzmir YHT projesiyle ilgili bir soruya Yıldırım, "Firmalardan bu konuda bir erteleme talebi geldi. TCDD bu talebi dikkate alarak teklif verme süresini 28 Aralık'a uzattı." bilgisini verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim