• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

ANKA'nın milli uçuş sistemi testleri geçti

ANKA'nın milli uçuş sistemi testleri geçti
İnsansız hava aracı ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi. TU­SAŞ, da­ha ön­ce it­hal edi­len ve uçuş­la­rın gü­ve­nir­li­ği için kri­tik olan bu sis­te­mi ge­liş­ti­re­rek dı­şa ba­ğım­lı­lı­ğı son­lan­dır­dı.

İn­san­sız Ha­va Ara­cı­'nın (AN­KA) kri­tik par­ça­la­rın­dan bi­ri da­ha mil­li­leş­ti­ril­di. Uçuş Kon­trol Bil­gi­sa­ya­rı (TU­KOB) ile AN­KA­'nın uçuş yö­ne­ti­mi gü­ve­ni­lir ha­le ge­ti­ril­di. Sis­tem yer­li ola­rak ge­liş­ti­ril­me­den ön­ce İs­ra­il'­den it­hal edi­li­yor­du.
TU­SAŞ, da­ha ön­ce it­hal edi­len ve uçuş­la­rın gü­ve­nir­li­ği için kri­tik olan bu sis­te­mi ge­liş­ti­re­rek dı­şa ba­ğım­lı­lı­ğı son­lan­dır­dı.
TU­SA­Ş'­tan ya­pı­lan açık­la­ma­ya gö­re, TU­KO­B'­un ta­sa­rı­mı ve üre­ti­mi 15 ay­da ta­mam­lan­dı ve AN­KA­'ya en­teg­ras­yo­nu ger­çek­leş­ti­ril­di. Ya­pı­lan test­ler­de TU­KO­B'­un, İs­ra­il'­den it­hal edi­lip AN­KA­'ya mon­te edi­len sis­tem­den da­ha yük­sek per­for­mans gös­ter­di. Sis­te­min İn­gil­te­re­'de ya­pı­lan ka­li­fi­kas­yon test­le­rin­den ba­şa­rıy­la geç­ti­ği be­lir­til­di.
TU­SAŞ açık­la­ma­sın­da, "Tü­rev­le­ri ile şir­ke­ti­mi­zin ge­liş­tir­di­ği ve ge­liş­ti­re­ce­ği in­san­lı ve in­san­sız uçak­lar, he­li­kop­ter­ler ve uzay plat­form­la­rın­da kul­la­nı­la­bi­le­cek mo­dü­ler­lik­te bir ürün olan mil­li uçuş kon­trol bil­gi­sa­ya­rı­mı­zın tüm sek­tör için ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­ru­z" de­nil­di.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim