• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Ankara-Konya hızlı tren hattı bitiyor

Ankara-Konya hızlı tren hattı bitiyor
Ankara-Konya hızlı tren hattı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın gelecek hafta Konya Pınarbaşı’nda son ray serimini gerçekleştirmesiyle tamamlanacak.

Ankara-Konya hızlı tren hattı bitiyor

Ankara-Konya hızlı tren hattı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın gelecek hafta Konya Pınarbaşı’nda son ray serimini gerçekleştirmesiyle tamamlanacak.

Geçen yıl temmuz ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk ray kaynağını gerçekleştirmesiyle başlayan Ankara-Konya hattının üst yapı işlerinde sona aşamaya gelindi. Buna göre, projeyi, Ankara-Eskişehir hızlı tren hattına bağlayan Ankara’nın Polatlı ilçesi ile Konya Pınarbaşı arasındaki 202 kilometrelik demiryolunda son ray serimini, gelecek hafta Bakan Yıldırım yapacak.

TCDD Genel Müdürlüğü ana hattın tamamlanmasıyla Pınarbaşı ile Konya merkez arasındaki 10 kilometrelik bağlantı bölümünün inşasına başlayacak ve bu bölüm Aralık ayına kadar bitirilmiş olacak. Hızlı trenlerin test sürüşlerine Aralık ayında başlanacak Ankara-Konya hızlı tren hattında, Mart 2011’de yolcu taşınmaya başlanacak.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’E BAĞLANACAK

Ankara-Konya hızlı tren hattına, saatte 250 kilometre hız yapılabilen çift hatlı, elektrikli ve sinyalli demiryolu döşendi. Konya’nın Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve İzmir’e hızlı tren hattıyla bağlanmasını sağlayacak demiryolu, iki şehir arasındaki toplam 306 kilometreden oluşuyor. 94 kilometrelik bölümü Ankara-Polatlı arasındaki, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi içerisinde yer alan hattın, bu kesiminde aynı zamanda Ankara-Eskişehir hızlı tren seferleri yapılıyor. Hattın, Polatlı’dan Konya merkeze kadar olan kesimi ise 212 kilometreden oluşuyor. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Konya arası 1 saat 15 dakika, Konya-İstanbul arası ise 3 saat 30 dakikada alınabilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim