• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ankara YHT Garı açıldı

Ankara YHT Garı açıldı
Ankara’nın dev projesi Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı dün hizmete girdi. Toplam 8 kattan oluşan gar, Ankaray, Başkentray ve Keçiören metrolarıyla bağlantılı olacak.

Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Gar açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla yapıldı.

"BURADAN HER GÜN 150 BİN KİŞİ GELİP GEÇECEK"

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara YHT Gar açılış töreninde özetle şöyle konuştu:

"20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'ni açacağız. Burası sadece bir gar değil gece gündüz insanların buluştuğu bir mekan haline geldi. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 14 vilayetimize hızlı tren ağlarını dantel gibi dokuya dokuya geliyoruz. Bu millete hizmet etmek ibadettir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"İnşallah 2018 yılında bunlara Bursa'yı, Konya'yı, İzmir'i de ekliyoruz. Avrasya Tüneli ile de açılışlara devam edeceğiz. İstanbul Marmaray'ı yaşadı. Dünyada Süveyş Kanalı ve Panama Kanalı'nı konuşurlar inşallah Kanal İstanbul'u da konuşacaklar.

Misak-ı Milli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı Milli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misak-ı Milli'de? Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu.

"ANKARA YHT GARI YILDA 15 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERECEK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda günde 50 bin, yılda 15 milyon kişiye hizmet verileceğini belirterek, "Her türlü yaşam alanını barındırıyor. Türkiye'nin neresinden olursa olsun, Ankara YHT Garı'na gelenler, burada rahatlıkla zaman geçirebilecek, seyahat edebilecek, yolcularını karşılayabilecek ve uğurlayabilecekler" dedi.

Arslan, demiryollarının devlet politikası haline gelmesiyle Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas hatlarının peş peşe açıldığını ve açılacağını kaydederek, "Ankara YHT Garı'nda günde 50 bin, yılda 15 milyon kişiye hizmet verilecek" ifadelerini kullandı.

"FEVKALADE BİR ESERLE TANIŞTIK"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen Ankara YHT Garı açılış töreninde yaptığı konuşmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında bütün katılanları hürmetle selamlayarak başladı ve "Fevkalade bir eserle yine tanıştık, yine Türkiyemize bir eser daha kazandırdınız, bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

ankara_1-001.jpgankara_2-001.jpgankara_3-001.jpgankara_4.jpgankara_5-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim