• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara YHT Garı inşasında sona yaklaşıldı

Ankara YHT Garı inşasında sona yaklaşıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Orhan Birdal, inşası devam eden Ankara YHT Gar’da incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Orhan Birdal,  inşası devam eden Ankara YHT Gar’da incelemelerde bulundu.

Birdal, Projenin son durumu hakkında TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Beraberindekilerle birlikte inşaat sahasını gezdi. Müsteşar Vekili Orhan Birdal’ın inceleme gezisine, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Vekili Veysi Kurt da eşlik etti.

GENEL MÜDÜR APAYDIN’DAN DETAYLI İNCELEME

Müsteşar Vekili Orhan Birdal’ın incelemesinden sonra yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelerek, projenin kalan kısmı hakkında detaylı bilgi alan TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, projenin tüm yönleriyle en kısa sürede tamamlanmasının önemine değinerek, buna göre iş planının yapılmasını istedi.

YÜZDE 99,5’U TAMAMLANDI

178 bin metrekare kapalı alan sekiz kattan oluşan Ankara ve Türkiye için önemli projelerden biri olan Ankara YHT Gar projesinin yüzde 99,5 oranında ilerleme sağlandı.

3 adet peron ve 6 adet hızlı tren hattına sahip, Ankaray, Batıkent, Sincan, Keçirören ve Havaalanı Metroları ile Başkentray entegre şekilde inşa edilen Ankara YHT Gar’ı, Ankara raylı sisteminin merkezi olacak.

ANKARA’NIN YAŞAM MERKEZİ OLMAYA ADAY

Ankara YHT Gar; ulusal ve uluslararası standartlar dikkate alınarak gelişmiş ülkelerdeki yüksek hızlı tren garlarının yapısı, düzeni, kullanım ve işletme şekilleri incelenerek günümüz mimari anlayışını yansıtan, şehrin dinamizmini simgeleyen modern mimari anlayışla projelendirildi.

Yeni YHT Gar, yolcuların ulaşımını sağlamaktan öte bir anlayışla Ankaralılara ve misafirlerine mağazaları, ofisleri, sinemaları, oteli, fast food dükkânları, kafeleri, farklı sosyal mekânları ve VİP-CİP alanları ile hizmet vererek toplumsal ve kültürel yaşamın merkezi olmaya aday.

yhr1.jpgyht2-002.jpgyht3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim