• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Antalya Havaalanı'nda hava ulaşımı durdu

Antalya Havaalanı'nda hava ulaşımı durdu
Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle son 6 saatte 60’ın üzerinde uçuşun etkilendiğini söyledi.

Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle son 6 saatte 60’ın üzerinde uçuşun etkilendiğini söyledi. Yavuz, hava muhalefeti nedeniyle pilotların istekleri doğrultusunda Antalya Havalimanı’nda bir çok uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

Aynı zamanda Antalya Havalimanı’na inecek olan uçakların da bölgedeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğini belirten Yavuz, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin (DHMİ) yönetmeliği doğrultusunda uçuşlarını yapamayan yolculara yemek verildiğini, belirli bir süreyi geçtikten sonra ise işletici firmaların yükümlülüğü doğrultusunda da otellere götürülerek dinlendirildiklerini açıkladı. Antalya Havalimanı’ndaki kalkışlarda problem olmadığını, inişlerde risk yaşandığını, gidecek yolcuların da gelecek uçaklarla gitmeleri gerektiğinden kaynaklanan bir problem olduğunu anlatan Mehmet Yavuz, Antalya Havalimanı’ndaki uçuşların genellikle yurtdışı ağırlıklı olduğu için mahsur kalan yolcuların büyük bir bölümünü de turistlerin oluşturduğunu söyledi. Yavuz, inişlerin hava muhalefeti nedeniyle riskli olduğunu ancak, pilotların isteği ve kule yardımıyla isteyen pilotların inişine izin verildiğini fakat birçok uçuşun ise çevredeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğini de dile getirdi.

Öte yandan Antalya Havalimanı’ndaki yolcuları taşımak için farklı havalimanlarından gelen ve iniş yapamayan uçakların Antalya’nın kuzey dağlarında görüş açısını önemli ölçüde daraltan ’CB’ olarak adlandırılan ve içeriğinde ciddi oranda buz içeren bulutların neden olduğu da belirtildi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

www.THYHaber.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim