• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Ar-ge ve Yeni Teknolojiye Teşvik Gündemde

Ar-ge ve Yeni Teknolojiye Teşvik Gündemde
Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelecek dönemde Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarına yeni teşvikler getirme çabası içinde olduklarını söyledi

Tofaş'ın Bursa Fabrikası'nda Yeni Doblo'nun ABD'ye ihracatının başlamasına ilişkin toplantıda konuşma yapan Davutoğlu, "Öngörülebilir bir yatırım ortamı için reformları artıracağız.Bir teşvik sistemi getirdik, yatırımları istiyoruz ki Türkiye sathına yayalım.Önümüzdeki dönemde teşvik sistemini tekrar gözden geçirerek, Ar-Ge ve teknoloji yoğunluklu yatırımlara yeni teşvikler getirme çabası içindeyiz" dedi.

Sürdürülebilir kalkınma için siyasi ve ekonomik reformlara da devam edeceklerini söyleyen Davutoğlu, "Büyümenin kendisi kadar kompozisyonu da önem taşıyor.Herhangi bir krize dirençli olmak için finansal sistemin sağlıklı olması ve reel sektör için Ar-Ge yatırımlarının öncüolması gerekiyor. Bizim şimdi ağırlık vermek durumda olduğumuz husus reel sektörün canlanması ve yeni bir hamle dönemine girmesidir" dedi.

İş dünyasına 'Türk ürünlerini dünya piyasalarına sürün' çağrısı

İş dünyasına yatırımlarında Ar-Ge yoğunluklu planlama ve markalaşmış Türk ürünlerini dünyapiyasalarına sürme çağrısında bulunan Davutoğlu, "Ar-Ge'nin GSYH'den aldığı payı 2023 yılıitibariyle yüzde 0.95'ten yüzde 3'ler düzeyine çıkarmak istiyoruz. Ne teşvik gerekiyorsa yapmayahazırız" dedi.

Sanayi kuruluşlarından sektörel dönüşüm programlarına destek istedi

İhracata dayalı kalkınmanın önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "İhracatın ithalatıkarşılama oranı yüzde 60.7'den yüzde 66'ye çıktı. Son 10 ayda cari açıkta 15 milyar doları aşandüşüş yaşandı. Sanayi kuruluşlarımızdan sektörel dönüşüm programlarına destek talep ediyoruz"dedi.

Konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatanDavutoğlu, "Rusya ile geliştirdiğimiz ekonomik ilişkiler herhangi bir başka ekonomik ilişkimizealternatif değil. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik ve tam üyelikle birlikte Transatlantik Yatırım ve Ticaret Ortaklığı'na (TTIP) tam ve öncü ülke olarak girme kararlığını da herkesin görmesi lazım" dedi.

"ABD ile eşzamanlı serbest ticaret anlaşması imzalamayı istiyoruz"

AB ve ABD arasında müzakereleri başlatılan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP)ile dünyanın en büyük serbest ticaret alanının oluşturulması beklenirken, Türkiye TTIP'de tarafolmak veya ABD ile eşzamanlı serbest ticaret anlaşması (STA) imzalamayı istiyor. 

Katil zanlıları yakalandı

Davutoğlu, katıldığı toplantıda Diyarbakır'da 4 genci öldüren katil zanlılarının da yakalandığını açıkladı. Toplantı önces İçişleri Bakanı tarafından bilgilendirildiğini söyleyen Davutoğlu, "Diyarbakır'da katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları 16 kişi, bugün sabah yakalandı ve adalete sevk edildi" dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim