• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Araba üretmeden uçak yapmış milletiz

Araba üretmeden uçak yapmış milletiz
THK Genel Başkanı Başkanı Yıldırım, Türkiye'nin araba üretmeden uçak yapmış ülke olduğunu hatırlatarak, 'Bunu tekrar başaracağız. Onun için de THK uçak fabrikasını kurduk' dedi.
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, ''Türk Hava Kurumu (THK) bu milletin sadece müşterek aklını değil, aynı zamanda müşterek heyecanını da oluşturmaktadır'' dedi. THK Genel Başkanı Başkanı Yıldırım da, Türkiye'nin araba üretmeden uçak yapmış ülke olduğunu hatırlatarak, "Bunu tekrar başaracağız. Onun için de THK uçak fabrikasını kurduk" dedi.
 
THK'nın bir otelde düzenlenen 88'inci kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda konuşan Uslu, THK'nın, cumhuriyetin ilk ve önemli kurumlarından biri olduğunu söyledi.
 
THK'nın, kuruluş amacına uygun olarak yeniden yapılanmak suretiyle hem havacılık sektöründe nitelikli işgücü yetiştirerek istihdam sağladığını hem de havacılık teknolojilerinin geliştirilmesine büyük katkı sağladığını belirten Uslu, şöyle konuştu:
 
''THK bu milletin sadece müşterek aklını değil, aynı zamanda müşterek heyecanını da oluşturmaktadır. Türk halkı bundan sonra THK ile sadece himmet etmek ilişkisinin ötesinde gurur duymakla kalmayacak, aynı zamanda THK'nın hizmetlerini gördükçe ve almaya devam ettikçe bu kurumun Türkiye'ye neler kazandırdığının da farkında olarak haklı gururu daima yüreğinde hissedecektir.''
 
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım da Türkiye'nin araba üretmeden uçak üreten bir ülke olduğunun altını çizerek, ''Bunu tekrar başaracağız. Onun için de THK uçak fabrikasını kurduk'' dedi.
 
THK'nın kuruluşundan bugüne yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Yıldırım, Atatürk'ün, 'İstikbal Göklerdedir' sözünden hareketle sadece gökyüzünü değil artık uzayı da telaffuz etmeye başladıklarını vurguladı.
 
Yıldırım, şunları kaydetti:
 
''Göklerdeki istikbalin elde edilmesi için THK Üniversitesi kuruldu. Bu sene ilk mezunlarını veriyor. 1925'ten bugüne dünyanın 37'nci, Türkiye'nin ise ilk ihtisas üniversitesi oldu. Bu üniversiteyle ne kadar gurur duysak azdır. Burada sadece Türk gençlerine değil 45 ülkeden 78 yabancıya da eğitim veriyoruz. Eskiden bir yılda 40 bin gence eğitim veren THK bugün 300 binin üzerinde kişiye eğitim veriyor. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz, havacılıkta önderiz.''
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim