• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Arabanın Gaz Yememe Sorunu Nedir? Neden Oluşur?

Arabanın Gaz Yememe Sorunu Nedir? Neden Oluşur?
Arabalar, gerekli bakımları düzenli bir biçimde gerçekleştirilmediği sürece daha kola bozulmakla beraber; sürücüsünü de kimi zaman yolda bırakarak talihsiz anlar yaşamasına sebebiyet verebilir.

Bu tür durumlarla kaşı karşıya gelmemek ve arabanın herhangi bir sorunuyla karşılaşmamak için sürekli olarak servislere götürmek gerekmektedir. Bu anlamda Wolksvagen Servisi, sizlere gerekli tamir olanaklarını sağlayan bir kuruluş olmakla beraber; aynı zamanda da motorunuzun mükemmel performansa ulaşmasına yönelik çalışmalar yapacaktır.

Arabaların temel sorunlarından bir tanesi de gaz vermeme sorunu olarak gösterilmektedir. Bu sorunun birkaç sebepten meydana geldiğini söyleyebiliriz. Ancak temel olarak yakıt, enjeksiyon ve şanzıman sorunlarına bağlı olarak kendini gösterdiği de belirlenmekte; ilk olarak da çalışır durumda yer alan arabanın sesinde fark edilen değişikliklerle tespit edilebilir. Bu durumda bir motor tamiri konusunda usta olan kişiyle irtibata geçebilir ve arabanın sorunlarını kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Şanzımana bağlı olarak görülen gaz yememe sorunu sadece manuel araçlarda değil; aynı zamanda otomatik vites arabalarda da görülmektedir. İlk başlarda motorun sesinde değişme ve tekleme sorunlarıyla karşımıza çıkan gaz yememe problemleri zamanla daha büyük bir hal alacaktır. Bunun dışında kullanılan yakıtın kalitesi de bu sorunun meydana gelmesinde önemli bir etken olmakla beraber; enjeksiyonlarda yer alacak sıkıntılar kapsamında meydana da gelebilir. Böylelikle yakıtın motora ulaşmaması ile de tekleme ve gaz yememe gibi sorunlar kendini gösterebilir. Bu tür sorunlar görüldüğü takdirde gerekli parça değişimlerini erkenden yapmak gerekmektedir. Aksi takdirde ise daha büyük sorunlara yol açmakla beraber; daha fazla para harcayacağınız bir problem olarak gündeme geleceğinden dolayı; bu tür bir sorunla karşılaşmamak adına Seat Servisi’ne uğrayarak gerekli bakımları yaptırmalısınız.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim