• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Arıduru: Türkiye'nin havadaki gücü arttı

Arıduru: Türkiye'nin havadaki gücü arttı
Ali Arıduru, Eurocontrol Başkan Yardımcılığına seçilmesini, “Bu sonuç bugüne kadar yürrütüğümüz çalışmaların karşılığı” diye değerlendirdi.

ARIDURU, EUROCONTROL'DE YÜKSELDİ

Ali Arıduru, Eurocontrol Başkan Yardımcılığına seçilmesini, “Bu sonuç bugüne kadar yürrütüğümüz çalışmaların karşılığı” diye değerlendirdi.

Avrupanın en önemli havacılık örgütlerinden biri olan Eurocontrol’de alınan kararlarda doğrudan söz sahibi olacak Arıduru, seçim sürecini şöyle anlattı:

Gücümüz arttı

“Sadece yolcu ve uçak trafiğinde yaşanan büyüme ile değil aynı zamanda uluslararası alanda yürüttüğümüz sivil havacılık politikası ile Türkiye çok büyük ilerleme kaydetti. Bulunduğumuz coğrafya üzerinde bölgesel anlamda öncülüğünü yaptığımız işbirliği oluşumları ile uluslararası arenadaki gücümüz arttı. Havacılık örgütlerinin karar alma mekanizmalarındaki etkinliğimiz de arttı. 38 üyeli Eurocontrol’ün Başkan Yardımcılığı da bunlardan bir tanesi. Son dönemde sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın politikaları sonucu Eurocontrol’ün başkan yardımcılığına seçildik. Türkiye bu başarıyı hak ediyor.”

Bakım eğitim merkezi

2007 yılından bu yana bölgesel işbirliği toplantıları ile 129 ülke ile çoklu görüşme yaptıklarını ve 79 ülke ile anlaşma imzaladıklarını söyleyen Arıduru, “Türkiye’nin Bakım ve Eğitim Merkezi olması rojesi çerçevesinde bu ülkelerle başta bakım ve eğitim alanında işbirlikleri yapılırken aynı zamanda yer hizmetleri, sivil havacılık düzenlemeleri, havacılık yönetimi, hava sahası yönlendirmeleri, insan kaynakları, gibi pek çok alanda işbirliğini içeren anlaşmalar imzalanmıştır” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim