• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Arifiye-Pendik banliyö treni Derince’de de duracak

Arifiye-Pendik banliyö treni Derince’de de duracak
Derince’nin en köklü mahalleleri arasında yer alan Deniz Mahallesi’nin merkezi konumundaki İstasyon Caddesi’nin, hayata geçecek olan projelerle birlikte yeniden eski günlerine dönmesi için düğmeye basıldı.

Derince’nin en eski, en köklü mahallesi olan Deniz Mahallesi’ne büyük katkı sunacak olan tren istasyonunun yeniden faaliyete geçmesi ile altyapı ve üstyapısı yenilenen İstasyon Caddesi’ndeki ticari canlılık artacak. Gümrük Müdürlüğü’nün 7 yıllık aranın ardından Mayıs ayında yeniden ilçeye kazandırılacak olması ve liman entegrasyonu projesinin bölgeye sağlayacağı istihdamın da birleşmesi ile birlikte Deniz Mahallesi ve İstasyon Caddesi, eski günlerine geri dönecek.

TREN DERİNCE’DE DE DURACAK

TCDD’nin Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini başlatmasının ardından yeniden hizmete sunduğu Arifiye-Pendik arasındaki banliyö treni günde beş sefer yapıp, Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik duraklarında duruyordu. İlçe halkının talepleri doğrultusunda harekete geçen Başkan Bulut, bu duraklar arasında Derince’nin de yer alması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü nezdinde yoğun girişimlerde bulundu. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un bu girişimlerinin ardından konuyu değerlendiren bakanlık yetkilileri, Mayıs ayı itibariyle Derince Tren İstasyonu’nun da banliyö treninin duracağı duraklar arasında yer almasını kararlaştırdı.

Başkan Bulut, bu gelişmenin özellikle Deniz Mahallesi’nin ticari yaşamına katkı sunacağını söyledi. Proje kapsamında restorasyonu tamamlanan ve halen Derince Belediyesi Evlendirme Memurluğu olarak hizmet veren Tarihi Gar Binası da TCDD’ye devredilecek. TCDD bu binayı hem bilet satış yeri hem de kurumsal faaliyetlerin gerçekleşeceği idari merkez olarak kullanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim