• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Aşırı yüke kantarlı çözüm getirildi

Aşırı yüke kantarlı çözüm getirildi
Böylece, kamyoncunun da şikayetçi olduğu 'tonaj aşımı' ile trafikte tehlikeli seyretmenin önüne geçilecek.

Aşırı yüke kantarlı çözüm getirildi

Böylece, kamyoncunun da şikayetçi olduğu 'tonaj aşımı' ile trafikte tehlikeli seyretmenin önüne geçilecek. Ulaştırma Bakanlığı, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü mevcut şartlarda 24 noktada sabit kantarla tonaj denetimi yapıyor.

Bu noktaları bilen kamyoncu cezalı duruma düşmemek için bu yollardan geçmiyor. Bu durumda seyyar kantarlar öne çıkıyor. Ancak, seyyar kantarlarla da fizikî şartlar nedeniyle gece denetim yapılamıyor.

Gece denetim yapılabilmesi için en az bin 500 metrelik bir alanın ışıklandırılması ve trafik güvenliğinin (yönlendirme levhaları dahil) sağlanması lazım. Bakanlık, denetimlerde boşluğu gidermek için illerin giriş ve çıkışlarına kantar koymayı planlıyor.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, kamyoncu esnafı ve işletme sahiplerine seslenerek fazla tonajla yük taşınmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yük taşımacılığının yüzde 94'ünün karayolu ile yapıldığı düşünülürse, yol kenar istasyonları ile 24 noktada yapılan denetimlerin yeterli gelmediğini vurgulayan Aydın, 1 yıl içinde denetim noktası sayısını 70'e 2014 yılında ise 81'e çıkaracaklarını kaydetti.

Talat Aydın, "Böylece, hem trafik güvenliği sağlanmış olacak, hem yollarımızın ömrü, hem de kamyoncu esnafının aracının ömrü uzayacak. Kamyoncu esnafı, fazla yük taşıdığından gelirinin arttığını zannediyor ama neticede öyle olmuyor. Bir yandan daha fazla mazot tüketirken, bir yandan da 20 yıllık aracının ömrünü 10 yıla indiriyor.

Kendisi de büyük kayıp yaşıyor." dedi. Ulaştırma Bakanlığı bu sene 5,5 milyon denetim hedefi koydu. 2010'un ilk 7 ayı itibarıyla denetim yapılan araç sayısı 3 milyon 938 bin. Sadece fazla tonaj için yılbaşından bu yana kesilen ceza yaklaşık 42 milyon TL. Yetki belgesiz veya yetki belgesine uygun taşıma yapmayanlara ise 48 milyon lira idari ceza kesildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim