• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Ataköy-İkitelli Metro Hattı 2019'da tamamlanacak

Ataköy-İkitelli Metro Hattı 2019'da tamamlanacak
Çift yönlü kazma işlemlerinin başladığı Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nın 2019 yerel seçimlerinden önce tamamlanması hedefleniyor.

Kazma işlemlerinin startı bugün verilen Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda, günde 500 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

Kasım 2019 yerel seçimlerinden önce bitirilmesi planlanan ve bu nedenle çift yönlü 4 TBM'in (Tünel Kazma Makinesi-Köstebek) kazı işlemini gerçekleştirdiği hat, pek çok noktayı birbirine bağlayacak.

Belediyeden alınan bilgilere göre, Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metrosu, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde ikamet eden yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi ile bu ilçelere giden kişilere hizmet verecek.

Hat, Marmaray hattıyla bağlantılı Ataköy İstasyonu'ndan başlayacak ve İkitelli Sanayi İstasyonu'nda sona erecek. 13,4 kilometre ve 12 istasyondan oluşacak hattın seyahat süresi ise 19,5 dakika olacak.

Günlük 500 bin yolcu kapasiteli hat ile Ataköy'den, Marmaray, Yenibosna'dan Atatürk Havalimanı-Yenikapı metrosu ve metrobüs bağlantısı sağlanacak. Çobançeşme'den Yenikapı-Sefaköy metrosu ile bağlantı kurulurken, Mimar Sinan İstasyonu'nda ise yapımı devam eden Kirazlı Halkalı Metrosu ile de bağlantı gerçekleştirilecek.

Metro hattı, Mehmet Akif İstasyonu'ndan, ihalesi yapılan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosuyla ve oradan da İkitelli Sanayi İstasyonu'ndan Kirazlı Başakşehir Olimpiyat Metrosu ile entegre olacak.

Basın Ekspres yolundaki trafiğin de metro sistemine alınmasıyla E-5 ve TEM'deki yoğunluğu azaltması hedeflenen metro hattında, Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme-Kuyumcukent, İhlas Yuva, Doğu Sanayi, Mimar Sinan Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi, Halkalı Caddesi, Mehmet Akif, Bahariye, MASKO ve İkitelli Sanayii gibi istasyonlar yer alacak.

Yolcuların metroyla seyahat sürelerinin ise; Ataköy-İkitelli Sanayi 19.5, Atatöy-Başakşehir 27, Ataköy-Kirazlı 30, Havaalanı-Başakşehir 27, Mahmutbey-Yenibosna 23 dakika şeklinde olması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim