• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ataköy sahil şeridi sonunda halka açılıyor

Ataköy sahil şeridi sonunda halka açılıyor
2001 yılında TOKİ’ye devredilen Ataköy sahil şeridindeki arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmalarıyla halka açılıyor.

Ataköy sahil şeridi sonunda halka açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, halkın talepleri doğrultusunda, İstanbul Ataköy’de sahil şeridindeki araziyi halka açacaklarını ve burada marinadan rezidansa, müzeden spor tesislerine kadar birçok proje yapılacağını söyledi. Projenin İstanbul’un marka değeri artıracağını ifade eden Bayraktar, Topkapı surlarından Florya’ya kadar yeni düzenleme getirip, halkın sahil şeridinden yararlanmasını ve denizle bütünleşmesini sağlayacaklarını söyledi. Bayraktar, yatırım bedelinin 1 milyar doları bulacağını da belirtti.

2001’de TOKİ’ye devredildi

Ataköy’ün ‘milli bir mesele’ olduğunu savunarak, çok mücadele verdiklerini anlatan Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

“Burası 25 yılı aşkın bir süredir Yap-İşlet-Devret modeliyle çeşitli firmalar, şahıslar tarafından kullanılıyordu. Sözleşmeye aykırı olarak yatırım yapmadan alanı kullanmışlar. Burada spor alanları ve eğlence merkezleri olacaktı, ancak alan kişiler prefabrik yapılar ve çadırlar yapmış. Emlak Bankası bu kişileri mahkemeye vermiş. Banka kapatılınca arazi 2001’de TOKİ’ye devredildi. Bu barakaların yıkılması için dava açtık, mücadele verdik. Etap etap sattık, Baruthane’yi 49 yıllığına kiraya verdik.”

Emsaller yarıya iniyor

Projede 50 metrelik yeşil bant olacağı ve İstanbul’un siluetine aykırı ne varsa müdahale edeceklerini ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu: “Başbakan Erdoğan’la baktık, vatandaş öncelikli bir yapı iradesi oluştu. Tapu, etüt, plan, parsel, proje, ruhsat, kat irtifakı ve kat mülkiyeti ve yapı kullanma izinlerini durdurduk. Emsalleri yarı yarıya düşüreceğiz. Ruhsatları iptal edilenler, emsal değerleri düşenler belki bize dava açacak. Vatandaşı düşünmek zorundayız. Topkapı surlarından Florya’ya yeni düzenleme getiriyoruz. Halk sahil şeridinden yararlanacak ve denizle bütünleşecek.”

‘Şartlara uyun’ diyeceğiz

Bu kararı tek başına almadıklarını söylerken, Başbakan Erdoğan’ın ‘sahillere dikkat edin’ talimatını hatırlatan Bayraktar, “Kararda Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Buralar hem doğal hem arkeolojik sit alanı. Vatandaşa yeni şartlara uyun diyeceğiz. Uymayan isterse yapısını bize versin alırız” dedi.

Eylemler yine başlar

Arazinin TOKİ’ye devredilmesinin ardından Ataköylüler ile TOKİ arasında gerginlikler yaşanmış, semt sakinleri yürüyüşlerle tepkilerini ortaya koymuştu. Halkın yeniden eylem yapma ihtimaline dikkat çeken Erdoğan Bayraktar, “Eylem yapıyorlardı belki yine başlarlar. Hakkımızdan feragat ediyoruz, vatandaşı düşünüyoruz. Devletin kazanacağı parada eksiklik olmayacak” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim