• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ataköy sakinleri uçak sesinden şikayetçi

Ataköy sakinleri uçak sesinden şikayetçi
Uçaklar, lodos yüzünden bir süredir Atatürk Havaalanı’nın 05-23 pistine iniyor. Bu piste inmek için de Ataköy’ün üzerinden alçaktan geçiyor.

ATAKÖYLÜLER UÇAK SESİNDEN ŞİKAYETÇİ!

Uçaklar, lodos yüzünden bir süredir Atatürk Havaalanı’nın 05-23 pistine iniyor. Bu piste inmek için de Ataköy’ün üzerinden alçaktan geçiyor.

2-3 dakikada bir geçen uçaklar yüzünden Ataköylüler yüksek gürültüden şikayetçi... Bazı Ataköylüler de “Ya uçak düşerse” korkusu yaşadığını iddia edildi.

Türkiye’nin ilk uydukenti Ataköy’ün sakinleri bugünlerde gürültü ve korkudan uyuyamıyor. Bunun nedeni İstanbul’u bir süredir etkisi altına alan ve bir hafta daha sürmesi beklenen şiddetli lodos nedeniyle Atatürk Havaalanı’na gelen uçakların Ataköy tarafındaki Temmuz’da yenilenerek açılan 05-23 pistine inmesi. Semt sakinlerinin “pist” mücadelesi ise eskiye dayanıyor. 2007’de dava açan Ataköylüler hem pistin uzatılmasına hem de deniz tarafı yerine Ataköy’den uçakların inmesine karşı suç duyurusunda bulunmuş. Ankara 11. İdare Mahkemesi’nde görülen dava hala devam ediyor.

İşte Ataköylüler’in pist tepkileri:

UYKU HARAM OLDU: Ev hanımı Fatma Emre (55) “Gürültüden uyumak mümkün değil. Normal yaşantımızı sürdüremiyoruz. Uçak geçerken telefonla bile konuşamıyoruz. Kafamızı yukarı kaldırınca evlere değecek gibi geçen uçak görüntüsü çok korkutucu. Hepimizin içinde ya buraya bir uçak düşerse korkusu var” diyor.

EVİ SATIP GİDECEĞİM: 8. Kısım’da oturan esnaf Nizam Çaltaştan (58) “17 yıldır burada yaşıyorum. Bir çok Ataköylü gibi ben de uçaklar yüzünden evi satıp buradan gitmeyi düşünüyorum. Uçaklar binalara o kadar yakın geçiyor ki çatılardan kiremitler uçuyor. Bazen binayla uçak arasındaki mesafe 10-15 metreye kadar düşüyor. Allah korusun bir gün kafamıza uçak inecek diye ödümüz kopuyor. Yattığımızda ise sabaha kadar uyku yok. Sabaha kadar 2-3 dakikada bir uçak geçiyor. Ataköy’e yapılamış en büyük eziyet bu” diye yakınıyor.

AİHM’E BAŞVURACAĞIZ: Ataköy 7, 8, 9 ve 10’uncu kısımların muhtarı Aylin Keserkaya ise şunları söyledi: “2006 Kasım’ına kadar tek tük kullanılan “sabıkalı” pistin yoğunluğu birden artınca DHMİ’ye başvurduk ama bize ‘sSz buraya bunu bile bile geldiniz’ demekten başka cevap vermediler. Birçok Ataköylü dava açtı. Davamızda kararlıyız. Londra’da bulunan Heatrow Havalimanı yakınında benzer bir durum yaşanmış ve orada dava açan yerleşim yeri sakinleri davayı kazanmış. Biz de Türkiye’de bir sonuç çıkmadığı taktirde bu kararı emsal göstererek hakkımızı AİHM’de arayacağız.”

DHMİ: LODOS SONRASI DİĞER PİST KULLANILACAK
Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri ise kuzeyden güçlü esen lodos nedeniyle 05-23 pistinin kullanıldığını söylüyor. Yetkililer “Bu pistin kullanımı geçici. Korulacak bir şey de yok. Hafta sonuna doğru lodosun etkisinin azılması bekleniyor. Sonra uçaklar tekrar Sefaköy-Florya yönündeki 17-35 pistine inecek” diyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim