• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Atatürk Havalimanı'nda karga alarmı

Atatürk Havalimanı'nda karga alarmı
Atatürk Havalimanı çevresinde bulunan kargalar uçuş trafiğini olumsuz etkilerken, pilotlar karga sürüleriyle ilgili yaptığı bilgilendirme anonsları dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı çevresinde bulunan kargalar uçuş trafiğini olumsuz etkilerken, pilotlar karga sürüleriyle ilgili yaptığı bilgilendirme anonsları dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı'nı kullanan pilotların son zamanlarda karga sürülerini pist yakınlarında görmesi ve bu sürülerin uçuş güvenliğini tehlikeye sokma ihtimalini göz önünde bulunduran pilotlar sık sık Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlilerine karga ikazında bulunuyor. Bir pilot, hava trafik kontrolörüne, "Şu anda 3 bin feet (914 metre) önümüzde kuş sürüleri kargalar var" anonsunu yaptı. Bu yıl Atatürk Havalimanı'nda 15'den fazla uçağa alınan önlemlere rağmen kuşlar çarparak hasar vermişti.

En çok uçaklara çarpan kuş türlerinin başında martı ve leylekler geliyor. Yırtıcı kuş sesi çıkartan mobil araçlar dışında en çok kuşların görüldüğü Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pist şerit sahası içerisine de 4 adet patlar kuş kovma cihazı yerleştirildi. Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisi 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kuşlar en çok Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pistin yaklaşma yüzeyi, Sefaköy ile Ataköy tarafındaki pist başlarında ve Florya yönündeki yaklaşma yüzeyinde sıklıkla tespit ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim