• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Atatürk'te öncelik dış hatlara verilecek

Atatürk'te öncelik dış hatlara verilecek
Atatürk Havalimanı, İstanbul'daki yeni havaalanı yapılıncaya kadar kontrollü şekilde ve daha çok dış hatlara öncelik verecek şekilde kullanılacak.

İstanbul Atatürk Havalimanından sefer yapan yerli havayollarının iç hat sefer talepleri ve bu havalimanındaki büyüme planlarına ait genelge Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlandı. Atatürk Havalimanı başlıklı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi imzalı genelge yerli havayollarına gönderildi.
 
Ülke hava sahasını ve havaalanlarını kullanarak yapılan tüm uçuşların, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve Türk AIP’sinde belirtilen prosedürler dahilinde SHGM iznine tabi olduğu vurgulanan genelgede hava taşıma işletmelerinin uçuş gerçekleştireceği ülkeler, noktalar ve frekans sayıları ilgili ülke anlaşmaları ve bakanlık politikalarına göre SHGM tarafından belirlendiği kaydedildi.
 
Hava taşıma işletmelerinin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarının önemli bir kısmının Atatürk Havalimanı üzerinden gerçekleştirildiği kaydedilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:
 
"2013 yaz dönemi için de yoğun bir talep bulunmakta. Ancak, söz konusu havalimanında özellikle artan iç ve dış hat uçuş talepleri nedeniyle ciddi anlamda sıkışıklık yaşanmakta olup, ikili anlaşmalarımızda belirlenmiş olan yabancı havayollarının uçuşlarına dahi kapasite yetersizliği nedeni ile izin verilememekte ve çoğu zaman bu durum krize dönüşmekte. Türk sivil havacılığının, yurt dışı seferlerinde yakaladığı büyümenin mümkün olduğunca devam edebilmesi için, İstanbul'daki yeni havaalanı yapılıncaya kadar Atatürk Havalimanı’nın kontrollü şekilde ve daha çok dış hatlara öncelik verecek şekilde kullanımına izin verilmesi gerekmekte."
 
"BÜYÜME PLANI, ATATÜRK DIŞINDAKİ HAVALİMANLARI ÜZERİNE YAPMALI"
 
Genelgede, İstanbul Atatürk Havalimanı'nını 'merkez' olarak kullanan havayollarının büyüme planlarının makul bir kısmının diğer havaalanlarını kullanarak yapmaları, bu yıldan başlayarak uçaklarının belli kısmını başka havaalanlarına kaydırmaları istendi. 2013 yılında iç hat frekans talepleri değerlendirilirken, 2012 yılı yaz dönemi iç hatlarda kullanılan frekansların referans alınacağı vurgulanan genelgede, şöyle denildi:
 
"Firmaların başka havaalanlarına uçak kaydırıp kaydırmamaları, talebin dış hattın transfer zorunluluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı, herhangi bir havayolunun uçuş yapmadığı bir rota olup olmadığı gibi hususlar müvacehesinde havaalanının kısıtlı kullanım zorunluluğu çerçevesinde değerlendirilecek. İstanbul Atatürk Havaalimanı’nda 2014 yılı için iç hatlarda yeni açılan veya hiç bir taşıyıcının bu havaalanından uçmadığı rotalar haricinde frekans artışı öngörülmediğinden havayollarının planlamalarını buna göre yapmaları gereklidir. Havayollarının yeni havaalanı açılışı sürecini dikkate alarak iç ve dış hatlarda diğer havaalanlarını da değerlendirmeleri gerekmekte."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim