• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Atlasjet, BH Air ile ortak şirket kuracak

Atlasjet, BH Air ile ortak şirket kuracak
Atlasjet Hava Yolları, Bosna Hava Yolları (BH Airlines) ile ana uçuş merkezi (hub) Arnavutluk’un Tiran kenti olacak yeni havayolu şirketi kurmaya hazırlanıyor.

Ücretsiz ikram ve servislerinin yanında yolculara avantaj sunan uygulamaları ile dikkat çeken Atlasjet, Bosna-Hersek’te yeni bir havayolu şirketi kurmak üzere harekete geçti. Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un, 19 Ekim’de Bosna-Hersek’e giderek Ulaştırma Bakanı ile yaptığı görüşme, ortak havayolu şirketinin kurulması amacıyla yapılan ilk resmi temas oldu. 

Atlasjet ve Bosna Hava Yolları yönetimi tarafından değerlendirilen projeye göre, Bosna-Hersek’in başkenti ve en büyük şehri Saraybosna merkezli kurulması planlanan havayolu şirketi, Arnavutluk’un başkenti Tiran’ı hub (aktarma merkezi) olarak kullanarak Avrupa’ya uçuş düzenleyecek. Bosna Hava Yolları yönetiminin vereceği karara göre belirlenecek yeni havayolu şirketinin altyapısının yılbaşına kadar şekilleneceği ve yaz sezonunda uçuşların başlatılması öngörülüyor.
 
Türk Hava Yolları (THY) ve Yugoslavya Hava Yolları (JAT) ile codeshare (ortak uçuş) ve özel tarife anlaşmaları bulunan Bosna Hava Yolları’nın filosunda, 66 koltuk kapasiteli 2 ATR 72-200 ile 4 koltuk kapasiteli 1 Piper-Seneca III P 34 tipi uçak bulunuyor. THY, 2008’de, yaklaşık 6,1 milyon dolar karşılığı Bosna Hava Yolları’nın yüzde 49 hissesini satın almıştı. 
 
Şirketin genel müdürlük görevine THY’den atama yapılmasına rağmen THY’nin büyüme stratejisi konusunda istediği hamleleri yapamaması sebebiyle ortaklık geçen mayısta bozulmuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim