• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Atlasjet'ten Ercan'a yeni seferler başlıyor

Atlasjet'ten Ercan'a yeni seferler başlıyor
KKTC'den çok sayıda otel ve seyahat acentesinin temsil edildiği fuarda, KKTC Turizm Bakanı Üstel, standa ilginin büyük olduğunu ifade ederek, İngiltere'de tanıtım çalışmalarını artırdıklarını ifade etti.

Atlasjet'ten Ercan'a Yeni Seferler

Dünyanın önemli sektörel organizasyonlarından Londra Turizm Fuarı'na (WTM) en geniş standla katılan Türkiye fuarda, Liverpool Spor Klübü'yle tanıtım anlaşması imzalarken, KKTC tanıtımı yapan tur acentaları 2.800 kapasiteli yeni İngiltere-Ercan uçuş hattını duyurdu.
 
KKTC'den çok sayıda otel ve seyahat acentesinin temsil edildiği fuarda, KKTC Turizm Bakanı Üstel, standa ilginin büyük olduğunu ifade ederek, İngiltere'de tanıtım çalışmalarını artırdıklarını ifade etti.
 
"Geçmişte Londra pazarında düşüş yaşadık ancak 2012 yılının KKTC için çok iyi olacağına inanıyorum" diyen Üstel, Londra'nın simgesi olan siyah taksilerin KKTC reklamlarıyla giydirildiğini belirtti. Bakan şöyle devam etti :"120 tane siyah taksiyi bir seneliğine KKTC ile giydirdik. Bu taksilerin içini de KKTC ile ilgili el broşürleriyle donattık. Yine Londra'nın simgesi olan 50 adet kırmızı belediye otobüsünün üzerinde de KKTC reklamları yer alacak'
 
ATLASJET'TEN ERCAN'A YENİ SEFERLER

AtlasJet, Kıbrıs odaklı çalışan tur operatörleriyle fuar sırasında gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, 2 Nisan'dan itibaren her gün İngiltere’den KKTC’ye uçuş başlatacağını duyurdu.

AtlasJet’in KKTC - İngiltere arasında arz edeceği haftalık 2 bin 800 koltuğun, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın piyasadan çekilmesiyle ulaşımda yaşanan sıkıntıyı büyük oranda azaltacağı belirtildi.
 
KKTC ile İngiltere arasında şu an sadece THY ile Pegasus Havayolları uçuş yapıyor.
 
MALYALI: “BÜYÜK BİR İHTİYAÇ”
 
AtlasJet Havayolları Müdürü Osman Malyalı, gerek operatör fiyatı gerekse normal bilet fiyatlarını belirleyip, 15 gün içinde tur operatörleriyle yeniden bir araya gelip uçuşları resmen duyuracaklarını belirtti.
 
“5 GÜN ANKARA, 2 GÜN DE ANTALYA ÜZERİNDEN”
 
Osman Malyalı; 5 gün Ankara, 2 gün de Antalya üzerinden olacak uçuşların 6 gününün Stansted, 1 gününün de Manchester’den yapılacağını kaydetti.
 
Malyalı, A 321 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek uçuşların “business class”tan dolayı 200 koltukla gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Malyalı, “Ekonomik plusda, insanların en büyük sıkıntısı olan koltuk arası darlığı sözkonusu olmayacak. Koltuk araları 77 cm olacak.' dedi.
 
'PURE TURKEY' İLE KRİZDE BÜYÜYOR
 
Fuara katılan Direct Traveller acentasının yöneticisi Ramadan Özdemir, senede 10 bin adet KKTC paket tatili sattıklarını, bunun yanısıra kısa bir zaman önce oluşturdukları 'Pure Turkey' markasıyla Türkiye'nin her bölgesine turlar sattıklarını duyurdu.
 
Özdemir, kriz ortamında The Sunday Times gazetesinin İngiltere'de en hızlı büyüyen şirketler listesine girmeyi başardıklarını hatırlatarak, son dönemde özellikle haftasonu İstanbul tatillerine talebin artması nedeniyle  'Türkiye odaklı' bir birim oluşturduklarını ve kriz ortamında büyümeye devam ettiklerini açıkladı. Aralık ayının ilk haftasında önümüzdeki sezona ilişkin turlarını iki farklı katalog ile tanıtacak olan firma, 2012 süresince 1000 adet Türkiye paket turu satmayı amaçlıyor.
 
BAKANLIĞA REKLAM TALEBİ
 
All Year Cyprus Direktörü Erkan Kilim, 2012 yılında KKTC'ye 5000 turist götürmeyi hedefledikerini, bu nedenle turizm bakanlığından reklam desteği almak istediklerini, basında tanıtım devam ettikçe daha fazla rezervasyon aldıklarını ifade etti. Kilim, 2011 yılını iyi geçirdiklerini, Atlas Jet'in yeni uçuşları ile piyasada uçak biletlerinin ucuzlamasını umduklarını sözlerine ekledi.  
 
NOEL BEKLENTİMİZ YÜKSEK DEğİL
 
Jewel of Med acentası ile beraber çalışan CyprusXP Travel'dan Mehmet Gündal, yaklaşan noel döneminden beklentilerinin yüksek olmadığını, insanların uzağa gitmekten çekindiklerini, yaz tatiline bütçe sakladıklarını belirtti.
 
"KRİZDE DEVAM ETMEK BAşARIDIR"
 
New President Holidays Yöneticisi Refik Salp, ekonomik kriz ortamında halihazırda olan müşteri sayısını devam ettirmenin başarı olduğuna değinerek, Atlas Jet'in yeni seferlerinin olumlu bir gelişme olduğunu aktardı. 
 
"LİVERPOOL KLÜBÜNÜ DESTEKLEYELİM"
 
Türkiye, İngiltere'nin ünlü futbol kulübü Liverpool FC'nin resmi destinasyonu oldu. Dünya Turizm Fuarı'nda gerçekleşen imza törenine Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm ve Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Taşbaşı, Londra Turizm Müşaviri Tolga Tüylüoğlu ve Liverpool Kulübü'nün ticari direktörü Graham Bartnett katıldı. Cumhur Taşbaşı törende, 'Liverpool klübünü destekleyelim, onlar büyüdükçe biz de daha iyi tanıtım imkanı bulacağız' dedi.
 
Partnerlik anlaşmasına göre, bir yıl süreli olarak Liverpol'un maçları sırasında Türkiye'nin reklamları yayınlanacak, devre aralarında çekilişler yapılarak Liverpool taraftarlarına Türkiye seyahati hediye edilecek, LED ekranlardan Türkiye görüntüleri yayınlanacak.
 
31 MİLYON ZİYARETÇİ, 23 MİLYON DOLAR GELİR BEKLİYORUZ
 
Cumhur Güven Taşbaşı  yılın ilk 9 ayını değerlendirdiği konuşmasında şunlara değindi: "WTM; her yıl sezonun ilk fuarıdır. Bütün turizm bileşenleri,
 
kendi rotalarını bu fuardan sonra belirler. Bu fuar, turizm sektörü için çok önemlidir. Bu fuara kalabalık bir şekilde katıldık. Fuarda bu yıl en büyük alanda ülkemizi sergiliyoruz. İngiltere pazarı bizim için çok önemli. şu anda dünyada bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bu krize rağmen 2011 yılında ilk 9 aylık verilere bakıldığı zaman Türkiye iyi bir performans sergiledi. İlk 9 ayda yüzde 11'lik bir artış yakaladık. Yıl sonunda 31 milyon ziyaretçiyi geçmeyi hedefliyoruz.

Turizm gelirlerimiz de 23 milyon dolara yaklaşacak. Türkiye, yalnızca deniz kum güneş tatilinin yapıldığı bir ülke değil aynı zamanda kültür turizmi için de önemli bir bileşendir. Son yıllarda kültürü biraz daha ön plana çıkarmaya başladık. Turizmi çeşitlendirmek için değişik turizm dallarını ön plana çıkarıyoruz.

Türkiye uluslararası önemli organizasyonlarda ev sahipliği yapıyor. 2012 yılında ABTA Kongresi Türkiye'de yapılacak. 2014 yılında ICCA Genel Kurulu Belek'te yapılacak. 2020 Yaz Olimpiyatları için İstanbul adaylığını ilan etti. İzmir'in 2020 EXPO adaylığı ilan edildi. Bu organizasyon için özel ve kamu sektörü birlikte çalışıyoruz. 2012 yılında Antalya'da Amatör Golf şampiyonası yapılacak. Bu yıl kasım ayında Golf Travel Market, Türkiye'de yapılacak "
 
"Tüm bu gelişmelere karşın, İngiltere pazarında geçtiğimiz yıllara göre daha iyi durumda değiliz " diyen Taşbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
" İlk 9 aylık veriler 2010'un yüzde 4 oranında geride olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi ekonomik krizdir. Bu konuda tek avuntumuz, yurtdışına giden İngilizler'in bizim ülkemizden vazgeçme oranının daha az olmasıdır. Bunu pozitife çevirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu serbest pazardır, bazen yükseleceksiniz, bazen düşeceksiniz. Belli bir periyoddaki başarının önemli olduğunu düşünüyoruz.

2010 yılında İngiltere pazarında yüzde 11'lik artışımız vardı. Bu yılki yüzde 4'lük düşüş de, uzun vadeli eritilecektir. Türkiye, Britanya pazarında hızla büyüyen bir ülkedir. Britanya'daki pazarlama çalışmalarımıza hız vereceğiz.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim