• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

ATSO Başkanı Koçaş: Demiryolu Aksaray sanayine katkı sağlar

ATSO Başkanı Koçaş: Demiryolu Aksaray sanayine katkı sağlar
ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, üreticilerimizin maliyetlerini daha düşük oranda tutabilmeleri için demiryolunun Aksaray’da olmasının sanayimizin gelişmesine büyük katkı sunacağını söyledi.

Geçen yıl organize sanayi bölgesinde bulunan firmaların tamamına yakınını ziyaret eden Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, kalan firmaların yöneticileri ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Yeni yapılan yatırımlar ile birlikte organize sanayi bölgesinin büyük bir ivme kazandığını belirten Başkanı Koçaş, “ Göreve geldiğimiz günden bu yana önemle üzerinde durmuş olduğumuz fabrika ziyaretlerimiz kapsamında bugün de birkaç firmamızı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. Kamu oyununda yakından takip ettiği üzere 2013 ve 2014 yılı içeresinde organize sanayi bölgemizde faaliyet gösteren ve aktif olan firmalarımızın tamamına yakınını ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz sırasında firmalarımız ile yapılan istişareler neticesinde bizim göremediğimiz eksiklikleri ziyaretler sırasında fabrika temsilcilerimiz tarafından bizlere iletildi.

Bizlerde gerçekten eksik konular üzerinde gerekli kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra OSB Yönetim Kurulu toplantılarımızda dile getirdik ve problemleri minimum seviyelere indirdik. 2015 Yılı içerisinde de ziyaretlerimize kaldığımız yerden devam ederek sahaya indik ve yeni ziyaret etme imkânı bulduğumuz firmalarımız ile görüş alışverişinde bulunduk. Yapmış olduğumuz bu ziyaretler sırasında bizlere iletilen en önemli konu Tren yolunun ne zaman faaliyete geçeceği noktasında idi.

Bu konu da gerekli projenin onaylandığını ve çalışmaların başladığını Aksaray’a en yakın zamanda tren yolunun geleceğini firma temsilcilerimize ilettik. Aksaray- Ulukışla arasında yani Organize Sanayi Bölgemize kadar olan nokta düz bir alan üzerinde olduğu için projenin OSB ayağına kadar oranlık kısım beklenenden erken de bitebilir. Bizler sanayimizin gelişimi noktasında olmazsa olmazımızın demiryolunun olduğu her platform da dile getirdik.” dedi.

www.ulastirma.com.tr

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim