• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Autoport, otomotiv sektörünün en önemli lojistik kapısı

Autoport, otomotiv sektörünün en önemli lojistik kapısı
Otomotiv sektörünün özel liman ihtiyacını karşılamak üzere Kocaeli'de faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye'nin ilk araba terminali olan Autoport 400 bin araç kapasiteli.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, otomotiv sektörünün özel liman ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerini sürdüren Türkiye'nin ilk araba terminali Autoport'u ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, otomotiv sektörünün özel liman ihtiyacını karşılamak üzere Kocaeli'de faaliyetlerini sürdüren Türkiye'nin ilk araba terminali Autoport'u ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Emekçilerle sohbet eden ve onlarla öğlen yemeği yiyen Başkan Karaosmanoğlu, "Ülke ekonomisine ve ihracatına dönük gayretlerinizden dolayı siz değerli çalışanlara teşekkür ederim. Bu ülke sizlerin emekleriyle yükselmektedir" dedi.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve Başkan Danışmanı Gültekin Görüm'ün eşlik ettiği ziyarette, KSO Başkanı ve aynı zamanda Autoport Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Zeytinoğlu, Liman ve Terminal İşletmeleri Grup Başkanı Hakan Genç ile İşletme Müdürü Bilgin İşler, Başkan Karaosmanoğlu'na verilen hizmetler hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Başiskele ilçesinde 150 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Autoport, Arkas Holding bünyesinde yer alırken, yıllık bir milyon üç bin araç ihraç eden Türkiye'nin önemli dışa açılan kapılarından bir yer olduğunu ifade eden Liman ve Terminal İşletmeleri Grup Başkanı Hakan Genç, "Kapasite olarak yıllık dört yüz bin aracı ihraç edebilecek bir durumdayız. Terminal işletim sistemiyle de maksimum seviyede verim elde ediyoruz" şeklinde konuştu.

KSO ve AutoPort Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeytinoğlu da birliktelikte, "Doğu ve Güney Marmara'da yerleşik otomotiv üreticileri ve distribütör firmaların depolama alanlarının kesişme noktasında yer almasıyla dikkat çekiyoruz. Ülkemizin ihraç kalemlerinin başında yer alan otomotiv sektörünün önemli lojistik kapısı olan Autoport önemli bir görevi yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sunum sonrası liman sahasını gezerek çalışanlarla sohbet etti.

autoport-001.jpgautoport1-001.jpgautoport2-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim