• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Avrasya Boat Show 2013'te CNR'de

Avrasya Boat Show 2013'te CNR'de
DENTUR ile CNR Fuarcılık, geçen yıl iptal edilen CNR Avrasya Boat Show'un 15-24 Şubat 2013 tarihlerinde CNR Expo Center'da düzenleneceğini açıkladı.

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) ile CNR Fuarcılık, geçen yıl iptal edilen CNR Avrasya Boat Show'un 15-24 Şubat 2013 tarihlerinde CNR Expo Center'da düzenleneceğini açıkladı.

DENTUR ile CNR Fuarcılık, önümüzdeki üç yıl için Avrasya Boat Show'u tekrar CNR EXPO' da gerçekleştirmek üzere anlaşma imzaladı. Anlaşmanın duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan CNR Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, geçtiğimiz yıl fuarın düzenlenememesiyle ilgili farklı nedenler olduğunu ifade ederek "Sektörde bir bölünme olmaması için elimizden geleni yaptık, ama maalesef geçtiğimiz yıl iki başlılık olmasın diye fuarı iptal etmek zorunda kaldık" dedi.

Erem, Boat Show gibi bir başka organizasyon olan Auto Show fuarını da tekrar anlaşma için beklediklerini ifade ederek, "her gidenin dönmesini bekliyoruz, Autoshow'u da geri bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Erem, CNR Avrasya Boat Show için gelen turistlerin üst gelir grubuna ait olduklarını ve Türkiye'de daha fazla para harcadıklarına dikkati çekti. Büyük ve başarılı fuarların şehirlere çok büyük katkıları olduğunu belirten Erem, bu başarının sırrının da bütünleşmek ve bölünmemek olduğunu söyledi.

Erem, "fuarcılık artık sektörlerin tek başına karar verebilecekleri bir organizasyon değildir, şehirleri ülkeleri ilgilendirir" dedi.

DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Sirkecioğlu ise Türk toplumunda "tekne yaşam biçimi"nin yavaş yavaş yerleşmeye başladığını, teknelerin artık sadece zenginlerin alabileceği bir şey olmadığını, orta seviyede bir otomobille aynı fiyatta olan teknelerin bulunduğunu söyledi.

15-24 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek "Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı CNR Avrasya Boat Show"a yat, yelkenli, tekne ve denizcilik firmaları, imalatçılar, ithalatçılar, malzeme ve ekipman üreticileri gibi denizcilik sektöründen çok sayıda firmanın katılacağını hatırlatan Sirkecioğlu,

"Bizler denizcilik ekipmanlarıyla uğraşmanın ötesinde The International Council of Marine Industry Associations'ın da (ICOMIA) üyesiyiz. Ülkemizi dış platformlarda da temsil ediyoruz o yüzden sektörde bölünme olmamasına ciddi gayret göstermemiz gerekli" şeklinde konuştu.

Sirkecioğlu, daha önce 7 olan DENTUR Yönetim Kurulu üye sayısının 11'e çıkarıldığını, Şubat'ta seçilen yeni yönetim kurulunun bundan sonraki fuarlarla ilgili bir şartname hazırladığını ifade etti.

-Marinaya limuzinli servis-

Hükümetin iharacatı artırma yönünde sektöre ciddi desteği olduğunun altını çizen Sirkecioğlu, "Avrupa'ya nazaran pazarın çok daha büyüyeceğini düşünüyoruz. Fuarlarımıza İngiltere ve Fransa gibi ülkelerden çok ciddi katılımlar bekliyoruz. Yurt dışında düzenlenen birçok organizasyonda da tanıtımını yapacağız fuarımızın" ifadelerini kullandı.

Fuara ilişkin yenilik amaçlı birçok projeleri olduğunu dile getiren Sirkecioğlu, belirli bir uzunluğun üstünde olan teknelerin fuar merkezi dışında direkt olarak denizde gösterime sunulacağını, bu marinalara ulaşımın özel limuzinlerle sağlanmasını düşündüklerini belirtti.

Sirkecioğlu, fuarın 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratacağını kaydederek CNR Avrasya Boat Show'u bir önceki fuarda 135 bin 234 kişinin ziyaret ettiği bilgisini aktardı.

Alparslan Sirkecioğlu, geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı 400 tekne ve yat üreticisinin bir araya geldiği fuarda 250 milyon avro değerinde tekne, deniz aracı ve ekipman sergilendiğini hatırlattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim