• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

"Avrupa, havayolu politikamızı örnek alsın"

"Avrupa, havayolu politikamızı örnek alsın"
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'daki havayolu vergilerinin düşürülmesi ve hava koridorlarının düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Kotil, Türkiye'nin bu konularda tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.Kotil, Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen ve birçok ülkeden ulaştırma bakanlarının da katıldığı Ulaştırma Forumu'nda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın "tek sema" projesinin halen bitmediğine dikkat çekti. 
 
Avrupa'nın küçük küçük ülkelerden oluştuğunu ve uçakların geçişi sırasında sürekli olarak kontrolörlerin değiştiğini belirten Kotil, şöyle konuştu:
 
"Bu durum yörüngelerin değişmesine yol açıyor, böylece yollar uzuyor. Çok para harcanıyor. Havacılığı herkesin önemsemesi lazım. Türkiye, ulaşım politikası, havalimanlarındaki yatırım açısından, havayollarının kendi performansı açısından dünyaya en iyi örnek" dedi.
 
Kotil, hava koridorlarının düzeltilmesini isteyerek, Avrupa ülkelerindeki vergilerin çok yüksek olduğunu belirtti. Havalimanlarının 24 saat açık tutulması çağrısında bulunan ve yolcuların şikayetlerinin yüzde 40'ının yerdeki sorunlardan kaynaklandığı ifade eden Kotil, "Yüzde 40'ı azaltın, yolcu uçağa gelmeden önce onları rahatlatın" diye konuştu.
 
"Toplu sözleşme kapanmıştır"
Kotil, konuşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, THY ile çalışanlar arasında ücret zammı konusunda "yönetimin kendi elini açtığını" belirterek, konunun kapandığını umduğunu, şu ana kadar da sendika ile bir görüşme yapılmadığını söyledi.
 
THY başarısının herkes tarafından bilindiğini ve kabul gördüğünü anlatan Kotil, şirkette "Ruj krizi ya da başka konularda spekülasyonlar olup olmadığı" yönündeki soruya, "O konular kapandı. İleriye dönük projelerimiz var. Toplu sözleşme de kapanmıştır. THY yatırım yapıyor" dedi.
 
Kotil, forumda İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü havalimanının da çok konuşulduğuna işaret ederek, "Üçüncü havalimanı burada yoğun ilgi görüyor. Dünyada da üçüncü İstanbul'da üçüncü. Türkiye havacılıkta lider konumda. Türkiye havacılıkta artık ana oyuncu" şeklinde konuştu.
 
Lufthansa ile işbirliği konusunda ise kendilerine gelen herhangi bir şey olmadığını kaydeden Kotil, bu konuda borsada işlem gören iki şirket olarak fazla yorumda bulunamayacağını dile getirdi.
 
Kotil, Almanya'nın çok önemli bir ülke olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:
 
"Almanya'da 12 noktaya uçuyoruz. Frekansları artırmak için uğraşıyoruz. Leipzig'te sefer sayısını ikiye çıkmamız gerekiyor. Diğer noktalarda da sefer sayımızı artırmak istiyoruz. Türkiye havacılık açısından dünyaya örnek. Almanya ile Türkiye arasında ticaret hacmi çok arttı. Uçaklarımız yetmediği için sayıyı çıkartamadık."
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim