• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Avrupa'daki ilk teslimatını gerçekleştirdi

Avrupa'daki ilk teslimatını gerçekleştirdi
Kara ve deniz dışında Honda Aircraft Company olarak havacılık endüstrisine yönelik çözümler de üreten Honda, Avrupa’da ilk teslimatını tamamladı.

Kara ve deniz dışında Honda Aircraft Company olarak havacılık endüstrisine yönelik çözümler de üreten Honda,  Avrupa’da ilk teslimatını tamamladı. Teslim töreni Almanya’nın Friedrichshafen kentinde düzenlenen AERO Expo 2016 Fuarı’nda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında ABD Federal Havacılık İdaresinden (FAA) Tip Sertifikası alan HondaJet’in Avrupa’daki ilk teslimatı gerçekleştirildi. AERO 2016 kapsamında gerçekleştirilen teslim töreninde Avrupa’nın ilk HondaJet’ini Rheinland Air Service Başkan ve CEO’su Johannes Graf von Schaesberg bizzat teslim aldı.

Teslim töreninde konuşan Honda Aircraft Company Başkan ve CEO’su Michimasa Fujino: “Avrupa pazarına ilk HondaJet’imizi teslim ediyor olmak, hafif jet pazarına yeni değerler kazandırmayı hedeflediğimiz bu yolculukta bizim için önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor” dedi. “İlk HondaJet’i teslim alan müşterimiz sadece Honda’yı göklerde uçurmakla kalmayacak, aynı zamanda markamızın elçiliğini de yapacak ve bu yüzden bizim için çok önemli.”

Uçağın ilk Avrupa uçuşları aynı zamanda HondaJet’in Orta Avrupa özel bayisi olan Rheinland Air Service bünyesinde başlayacak.

Rheinland Air Service Başkan ve CEO’su Johannes Graf von Schaesberg törende yaptığı konuşmada: “Rheinland Air Service olarak 40 yılı aşkın bir süredir Avrupa havacılık sektörüne; uçak bakım, tamir ve revizyon çözümlerinin yanı sıra uçak satışı, desteği ve yakıt ikmali çözümlerimizle hizmet veriyoruz” dedi. “Honda Aircraft Company ile işbirliği yapmaktan ve HondaJet’in Orta Avrupa bayisi olmaktan dolayı çok mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Sınıfının en iyi performans ve yakıt verimliliği değerlerine sahip olması bizim için çok önemli bir avantaj.”

Beyaz kağıt üzerindeki ilk çizimden yola çıkılarak tasarlanıp geliştirilen ve bugünkü noktasına gelen HondaJet, Honda’nın uzun vadeli Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan birçok gelişmiş teknoloji ve inovasyonu bünyesinde barındırıyor. Yenilikçi kanat üstü motor yerleşimi, doğal katmanlı akışa sahip kanatlar ve kompozit gövde gibi özellikler HondaJet’i yüksek performanslı, yüksek yakıt verimliliğine sahip ve geniş hacimli hafif bir jet yapıyor. Sınıfının en hızlısı olan uçak Aralık 2015’te ABD Federal Havacılık İdaresinden (FAA) Tip Sertifikası (Uçuşa elverişlik sertifikası) aldı ve hemen ardından Amerika teslimatları başlatıldı. HA-420 HondaJet, merkezi Greensboro, Kuzey Carolina’da bulunan Honda Aircraft Company tarafından üretiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim