• BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Avrupa’dan gelen vagonlar Sivas’ta tamir edilecek

Avrupa’dan gelen vagonlar Sivas’ta tamir edilecek
Sivas’ta faaliyet gösteren Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ), Entities in Charge of Maintenance (ECM) Bakım Temin Fonksiyonu sertifikasını aldı.

Sivas’ta faaliyet gösteren Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ), yük vagonlarının bakım, onarım ve revizyonunu AB standartlarına uygun olarak gerçekleştirmeye dönük sahip olunması gereken Entities in Charge of Maintenance (ECM) Bakım Temin Fonksiyonu sertifikasını aldı. Bu sertifika ile TÜDEMSAŞ, TCDD ve özel sektöre ait vagonların yanı sıra Avrupa ülkelerinden gelecek yük vagonlarının bakım ve onarımını yapabilecek yetkiye sahip oldu.

Uluslararası demiryolu ağında çalışan yük vagonlarının bakım ve onarım işlemlerinin standartlaştırılması için oluşturulan, Türkiye’nin de üyesi bulunduğu OTİF’in ilgili direktiflerine göre No-Bo konumundaki İtalyan Bureau Veritas şirketi tarafından denetlenen TÜDEMSAŞ, sahip olduğu teknik alt yapısı ve bakım, onarım işleri için gerekli olan dökümanları ile denetimlerden başarı ile geçti. TÜDEMSAŞ’ın aldığı ECM Bakım Temini Fonksiyonu Sertifikası, demiryolu ağında çalışan tüm yük vagonları ve bunların her türlü alt bileşenlerinin bakımı, onarımı ve yenileriyle değişimi gibi unsurları içeriyor.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan kurumun son yıllarda yaptığı çalışmalarla Sivas’ın yük vagonu üssü olması yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Koçarslan, şöyle dedi:

“Sahip olduğumuz kalite belgeleri ve uluslararası sertifikalar sayesinde ülkemizin lider yük vagonu üreticisi konumundaki şirketimizde, ülkemizde oluşmaya başlayan demiryolu sanayisinin daha da büyümesi için alt yüklenicileri ile paydaşlık esasına dayalı işbirlikleri kuruyoruz. Sivas Organize Sanayii Bölgesi’nde faaliyet gösteren birçok alt yüklenicimize şirketimizin 77 yıllık bilgi birikimini ve iş tecrübesini aktarıyoruz. Yüklenicilerimizi, ülkemizin 2023 hedeflerine hazırlarken, paydaşlarımızla birlikte TÜDEMSAŞ’ı, Sivas’ın yük vagonlarının üretimi ile bakım, onarım ve revizyonu noktasında Türkiye’nin demiryolu üssü olması hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim