• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Avrupalı Türkler'den imza kampanyası

Avrupalı Türkler'den imza kampanyası
Brüksel’de düzenlediği basın toplantısı ile THY’nin indirim yapması için imza kampanyası başlatan Schaerbeek Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse, izin döneminde uçak bilet fiyatlarının 600, 700 Euro olduğunu belirterek, ‘Bu rakam 400 Euro’ya indirilmeli’

Brüksel’de düzenlediği basın toplantısı ile THY’nin indirim yapması için imza kampanyası başlatan Schaerbeek Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse ‘Belçika’da siyasetin içinde olduğum için sürekli vatandaşların arasında oluyorum. Vatandaşlarımızın bu günlerde en çok bana ilettikleri şikayetler arasında, THY fiyatlarının çok yüksek olduğu yer alıyor’ dedi ve THY’nin indirim yapması için başlattığı imza kampanyasına ilk imzayı kendisi attı.

Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Sait Köse ‘Vatandaşlarımız projelerimiz anlatıyoruz, onların sorunlarını dinliyoruz, Belçika’ya ait çok sorunları var, işsizlik, eğitim, parking, çöp, çevre sorunları gibi. Bunun dışında Vatandaşlarımızın, Türkiye ile alakalı en büyük sıkıntılardan biri uçak biletlerinin çok pahalı olması ve pasaport harçlarının çok pahalı olduğu. Özellikle uçak biletlerinin THY’nin pahalı olduğunu ve bunun mutlaka giderilmesinin altını çiziyorlar. Bu konuyla ilgili olarak ben bir çalışma başlattım. Türkiye’de tavan fiyat kararı alındı, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız içinde böyle bir tavan fiyat uygulaması yapılmalıdır.

Tavan fiyat 400 euro olsun

Bildiğimiz gibi THY’i, Dünya devi futbol kulüplerine sponsor oluyorlar. Ben inanıyorum ki bu fiyatlarda indirim yapılması gayet mümkündür. Çünkü izin döneminde dört veya beş kişilik bir ailenin Türkiye’ye gidip gelmesi çok masraflı oluyor. İnsanlarımız özellikle izin döneminde bu fiyatların düşürülmesinden yana bizden bir talepte bulundular. Bende bu konuda bir çalışma başlattım, önce Facebook sayfası hazırladım ve müthiş bir talep oldu. Yetkililer umarım bizim sesimize kulak verir ve özellikle izin döneminde bilet fiyatlarını düşürürler. Türkiye’de son günlerde bir taban fiyat belirlendi, izin döneminde 600, 700 Euro’ya bilet satılıyor, Belçika’da ve Avrupa’nın diğer şehirlerinde tavan fiyatın 400 Euro olmasını talep ediyorum. Ben bu imza kampanyasını başlatmadan önce THY’nin Brüksel müdürü ile de görüştüm ve buna çözüm getirilmesi için önerilerde bulundum. Özellikle yaz ayları döneminde THY’nin indirim yapmasını diliyorum, bunun için imza kampanyası düzenliyorum ve huzurunuzda ilk imzayı ben atıyorum, sizin de basın olarak imzanızı bekliyorum’ dedi.

Basın toplantısına katılan yerel medya çalışanları da dilekçeyi imzalayarak destek verdi.

Esnaf ve vatandaşlar da destek verdi

THY’nin özellikle yaz aylarında indirim yapması için imza kampanyası başlatan Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse’ye ilk destek Türk esnaflarından geldi ve onlarda bu konudaki şikayetlerini dile getirip, imza atarak kampanya’ya katıldılar.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim