• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Avrupa'ya açılan sınır kapılarında tır kuyruğu

Avrupa'ya açılan sınır kapılarında tır kuyruğu
Yurt dışına çıkacak tırlar Kapıkule'de 7, Hamzabeyli'de ise 3 kilometre kuyruk oluşturdu.

Yurt dışına çıkacak tırlar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 3 kilometre kuyruk oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini, teslim edecekleri ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri, Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi üzerine sınır kapılarında kuyruğa neden oldu. Tır şoförleri, yoğunluğun azalmasını bekliyor.

İstanbul'dan Almanya'ya otomobil parçası götüren Aydın İş, yaptığı açıklamada, dün akşamdan bu yana kuyrukta beklediğini söyledi.

Tır şoförlerinin çeşitli sıkıntılar yaşadığını ifade eden İş, "Uykusuz vaziyette kuyruktayız. Bunun yanında kaçaklarla ilgili sıkıntılarımız var. Brandayı keserek biniyorlar." dedi. İş, tır parkınında sınır kapısının kapasitesine cevap veremediğini savundu.

Bu arada Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapmak için bekleyen tırların 20 kilometre kuyruk oluşturduğu belirtildi.

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nı geçerek Belçika'dan Irak'a yumurta götüren Talip Çelik de Bulgaristan'ın hem Türk tarafındaki hem de kendi ülkesindeki kuyrukların sorumlusu olduğunu belirtti.

Bulgaristan tarafında da Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan tırların 20 kilometre kuyruk oluştuğunu aktaran Çelik, "Bulgaristan yavaş çalışıyor, sıkıntı büyük. Türkiye'nin kara taşımacılığına balta vurmaya mı çalışıyorlar anlayamadık bu işi." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim