• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bakan Arslan açıkladı: Türkiye ICAO konsey üyeliğine aday

Bakan Arslan açıkladı: Türkiye ICAO konsey üyeliğine aday
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Dünya havacılığını yöneten Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün konsey üyeliğine adaylığımızı açıklayacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin, dünya havacılığını yöneten Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) konsey üyeliğine adaylığını açıklayacağını bildirdi.

Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, bugün Kanada'nın başkenti Montreal'de gerçekleştirilecek ICAO Genel Kurul Toplantısına katılacağını söyledi.

ICAO'nun yönetimini sağlayan 36 üye ülkeden bakan düzeyinde katılımla gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye'nin son 14 yılda havacılıkta kaydettiği gelişimi anlatacağını belirten Arslan, ICAO'ya en fazla katkıda bulunan ülkelerden birinin Türkiye olduğuna işaret etti. Bakan Arslan, toplantıda Türkiye'nin, dünya havacılığını yöneten Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün konsey üyeliğine adaylığını açıklayacağını bildirdi.

Toplantı sonrasında ICAO yönetimine ve tüm katılımcılara Türkiye Resepsiyonu verileceğini belirten Arslan, genel kurulun ardından ayrıca konsey üyesi bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştireceğini ve Montreal'deki Türk vatandaşları ve dernek temsilcileriyle bir araya geleceğini kaydetti.

TÜRKİYE, 44 ÜLKENİN DESTEĞİYLE MONTREAL'DE

Türkiye'nin 1977, 1980 ve 1983 yıllarında konseye üye olmak için girişimlerde bulunmasına karşın, seçimlerde oyların bölünmesi nedeniyle sonuç alınamadığını anlatan Arslan, "Bu yıl Avrupa Sivil Havacılık Konferansı üyesi 44 üye ülke tarafından Avrupa'nın 8 adayından biri olarak Part 3'ten Türkiye'nin aday olmasına karar verildi." diye konuştu.

HAVACILIK KURALLARINI OLUŞTURAN KURULUŞ

Türkiye'nin de kurucularından olduğu ICAO, uluslararası sivil havacılığa ilişkin küresel standart ve tavsiyeler belirleyen Birleşmiş Milletler ihtisas örgütü olarak görev yapıyor.

1944'te imzalanan Şikago Sözleşmesi uyarınca, 1947'de Kanada-Montreal'de kurulan ICAO, tüm dünyada uçuş güvenliği ve sivil havacılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kuralları oluşturan kuruluş konumunda bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim