• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir şeyin, İstanbul 3. Havalimanı Projesi'ni etkilemediğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir şeyin, İstanbul 3. Havalimanı Projesi'ni etkilemediğini belirterek, "İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finans sıkıntısının olmadığını, olmayacağını, insanlarımız bilsin. 3. Havalimanı planladığımız ve öngördüğümüz gibi gidiyor. İnşallah 2018'in ilk çeyreğinde 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız." dedi.

"İstanbul 3. Havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak"

Havacılık sektöründe ülkenin her yerini hava yoluyla ulaşılabilir hale getirdiklerinin altını çizen Arslan, bugün itibarıyla Türkiye'de 55 havalimanı bulunduğunu kaydetti.

Arslan, İstanbul'un yeni havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"2018'in ilk çeyreğinde, 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız ve dünyanın hizmetine sunmuş olacağız. 90 milyonluk ilk etabın açılmasından, yaklaşık 2-3 yıl sonra tam kapasiteye ulaşmasını öngörüyoruz. Havalimanı uzun vadede 2. fazı tamamlandığında 200 milyon yolcuya hizmet edecek. 200 milyon hedefine giderken, 200 milyonun hepsini yapıp yarısının atıl kalmasını istemiyoruz. Dolayısıyla 90 milyonu bitirdikten sonra yolcu artış hızına bağlı olarak, planlayarak etap etap devreye sokacağız. Sonunda da 200 milyona erişecek ama hiçbir şekilde atıl kapasite oluşturmayacağız. 90 milyon, 150 milyon, 200 milyona kademeli gideceğiz ki atıl kapasite oluşmasın, milli kaynakları da israf etmiş olamayalım."

Havalimanlarına gelen uçakların, ülkedeki hava koridorlarını kullanarak katma değer oluşturduklarına işaret eden Arslan, inen her uçağın "konma, konaklama bedeli" ödediğini, her yolcunun bir bedel verdiğini anlattı. İstanbul 3. havalimanın büyüklüğü ve kapasitesi dolayısıyla ABD'den kalkan bir uçağın, İstanbul'a inip, tekrar İstanbul'dan kalkıp Çin'e, Japonya'ya, Kore'ye Afrika'ya gidebileceğine değinen Arslan, böylece transit yolculuğun da Türkiye üzerinden yapılması ve bunun da ayrıca ülkeye bir katma değer oluşturması anlamına geldiğini belirtti.

Finansman sıkıntısı yok

Arslan, 3. Havalimanında şu anda günde 3 vardiyada yaklaşık 16 bin kişinin çalıştığını, gelecek yıl bu sayının 30 bine çıkacağını aktardı.  Havalimanı çalışmalarında yüzde 35'i geçtiklerini dile getiren Arslan, "Dünyada kriz, likidite, para sıkışıklığı varken, Türkiye'nin geleceğine güvenip böyle büyük bir havalimanını 10 milyar avronun üzerinde hemen finanse eden, uzun vadede 20 milyar avroluk finansman sağlanması Türkiye'ye olan güvenin bir göstergesi. Bu güvenin göstergesi olarak, nakit akışında en ufak bir aksama olmadığı gibi, bundan sonraki planlamalarda da en ufak bir aksama olamayacak. Çünkü, bütün bağlantılar, sözleşmeler buna göre yapılmış durumda. İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finans sıkıntısının olmadığını, olmayacağını, 15 Temmuz da dahil hiçbir şekilde etkilenmediğini, insanlarımız bilsin." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim