• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Soluk'tan Binali Yıldırım'a övgü

Bakan Soluk'tan Binali Yıldırım'a övgü
Erzincan'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, eski Bakan Binali Yıldırım'dan övgüyle bahsetti.

Erzincan'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, eski Bakan Binali Yıldırım'dan övgüyle bahsetti.

Bakan, "Ondan devraldığım bir bakanlığı 'yürütmek' demeyeceğim, en azından kapısını açık tutmak kolay bir mesele değil. Biz öyle bir bakanın şemsiyesi altında plan programları çerçevesinde görev yapmaktan son derece mutluyuz, gururluyuz" dedi.

THY'nin tarifeli uçağı saat 11. 00'de Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'u Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Muharrem Işık, daire müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Vali Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret eden Habib Soluk, çok onurlu bir görev yaptığına söyledi.

Bakan Soluk, "Devir teslim töreninde de sayın bakanımızın bize veda edişi oldukça buruk bir ortamda gerçekleşti. Sayın Bakanımızın sadece Erzincan'da değil, 8. 5 yılda Türkiye'nin her karış toprağında büyük hizmetleri var. Karayolu, demiryolu, demiryolunun ağır sanayisinin ve dışarı bağlı olan ilk adımı Erzincan'da atıldı. Sayın Bakanımızın Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Erzincan'da da büyük hizmetleri var" diye konuştu.

1998 yılından 2003 yılına kadar sadece karayollarında Erzincan il sınırları içerisinde harcanan paranın 25 milyon, 2010 yılında 333 milyon, 8. 5 yıl içerisinde ise 700 milyon liralık yatırım yapıldığını anımsatan Bakan Habib Soluk sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın bakanımız sayesinde Erzincan, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi ki Trabzon Gümüşhane Kelkit vadisinden giden yol, İliç-Kemaliye üzerinden Malatya bağlantısını sağlayacak.

Sayın Binali Yıldırım'sız Erzincan'a gelmek içimden gelmedi. Sayın valimiz, sayın vekilimiz biraz sitem etti. Biz de dedik sayın bakanımız geliyor, gelmeden gidelim, eksiklerimizi görelim, geldiğinde de 'efendim şunlar eksiğimiz bizi affet, şunlar da yaptıklarımız lütfen kabul et' diyebilmek adına geldik. Sayın bakan Binali Yıldırım sadece 8. 5 yıla damgasını vuran bir bakan değil, önümüzdeki bir çok asırlarca hatırlanacak, nesillerden nesile ismi taşınacak bir bakan.

Ondan devraldığım bir bakanlığı yürütmek demeyeceğimde en azından kapısını açık tutmak kolay bir mesele değil. Allah'a şükür bugüne kadar getirdik inşallah emaneti de kendilerine nasip olursa tekrar bakanımız olarak gelirse teslim edeceğiz. Biz öyle bir bakanın şemsiyesi altında plan programları çerçevesinde görev yapmaktan son derece mutluyuz, gururluyuz" dedi.

BİNALİ YILDIRIM, ERZİNCAN VE TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS

Belediye Başkanı Yüksel Çakır'la da görüşen Bakan Soluk, Erzincan-Erzurum karayolunun Sansa Deresi mevkisinde yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarını denetledi. Milletin ölüm vadisi olarak gördüğü bu vadinin artık bir huzur vadisi olduğunu öne süren Bakan Soluk, "Bu vadide araç kullanmanın bir rahatlık lüks olduğunu inşallah çok kısa bir süre sonra hep birlikte yaşayacağız.

Erzincan topraklarında olduğum için değil, sayın bakanımızın müsteşarı olduğu için değil, şu anda da yerine bakanı olduğum için değil, hakikaten Erzincanlı sayın bakan Türkiye için bir şans Erzincan için bir şans. Gelecek nesiller için şans. Hiçbir zaman yaptığı işlerde günü kurtaralım bu sene veya bu dönemi atlatalım da diğer dönem 'mevla kerimdir' demeyen, seçimlere değil, nesillere hizmet etmeye kendini şiar edinmiş bir bakanımız. İnşallah döndüğünde buradaki hayırlı hizmetlere onun öncülüğünde devam ederiz " diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim