• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Bakan Yıldırım, sektöre teşekkür etti

Bakan Yıldırım, sektöre teşekkür etti
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Dünya Hava Kontrolörleri Günü" dolayısıyla düzenlenen kutlama yemeğine katıldı.

BAKAN YILDIRIM SEKTÖRE TEŞEKKÜR ETTİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Dünya Hava Kontrolörleri Günü" dolayısıyla düzenlenen kutlama yemeğine katıldı. Yıldırım, "Türk sivil havacılığı sadece Türkiye'de büyümeyecek, daha çok bölgesel olarak büyüyecek, küresel olarak büyümeye devam edecektir'' dedi.

Bakan Yıldırım, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) tarafından WOW Otel'de düzenlenen kutlama yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, havacılık sektöründe yaşanan gelişmelere değindi. Yıldırım, gelişmelerin dağdaki çobandan şehirdeki memura kadar tüm kesimlerde yaşanır hale geldiğini söyledi.

Yıldırım, 2003 yılında havacılıkta başlatılan gelişim ve atılımın tüm hızıyla devam ettiğini ve belirlenen hedeflerin kat kat aşıldığını ifade etti. Yıldırım, havacılıkta 48 bin ile devralınan doğrudan çalışan sayısının 100 bine doğru yol aldığını söyledi. Yıldırım, 30 milyonlardan alınan yolcu sayısının da 2010 yılı sonu itibarıyla 100 milyona erişeceğini belirterek, Cumhuriyet'in 2023 yılında 375 milyon yolcuya, 10 milyon ton kargo taşımacılığına, orta ve büyük gövdede 750 uçaklık filoya ve havacılıktaki cironun 3 kata çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği'nin (TÖSHİD) bugün gazetelere verdiği ilanın kendisini çok duygulandırdığını dile getirerek, "Yapılan şeyin takdirini 72 milyonla paylaşmak çok ayrı bir şey. Bizim insanımız takdirde cimri, tenkitte cömerttir. Ama havacılık sektörü bu geleneği de değiştirmiştir. Sektöre olan sorumluluğumuz, vatandaşlara olan görevimiz bir kat daha artmış, sırtımızdaki yük daha da ağırlaşmıştır'' diye konuştu.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havacılıktaki büyümeyi Türkiye'deki havacılığın büyümesi olarak algılamayın. Türk sivil havacılığı sadece Türkiye'de büyümeyecek, daha çok bölgesel olarak büyüyecek, küresel olarak büyümeye devam edecektir. Türkiye artık havacılıkta kazandığı tecrübeyi en önce komşularına, daha sonra daha uzaktaki ihtiyacı olan ülkelere taşımak mecburiyetindedir. Dünyada ilk uçan, bir Türk'tür, Hezarfen Ahmet Çelebidir. Havacılığın tarihi Hezarfen Ahmet Çelebi'den sonra başlar. Bunu artık cümle alem kabul ediyor. Tırıvırı aletle uçmak yok. Kendi yüreği ile uçan ilk insan Türk'tür. Hava trafik kontrolörü de o uçakta, pilot da o. Havaalanı da Galata Kulesi ile Üsküdar meydanıdır. Böyle bir tarihi başarıdan gelen Türk sivil havacılığı elbette ki ecdadın bu başarısını, bu dehasını yerde bırakamaz. Aynı şekilde devam ettirmek mecburiyetindir."

Bakan Yıldırım, 106 ülke ile sivil havacılık anlaşması, 79 ülke ile çoklu iş birliği anlaşması yapıldığını, 78 olan dış hat uçuş noktası sayısını da 130'un üzerine çıkardıklarını vurgulayarak, havacılığı tabana, Anadolu'ya yaydıklarını belirtti.

Havacılıktaki bilgi, tecrübe ve birikiminin artık başka ülkelere ihraç eder hale geldiklerini belirten Yıldırım, havaalanları emniyetinden ve uçuş güvenliğinden asla taviz vermediklerini, pazarlık konusu yapmadıklarını kaydetti.

Yıldırım hava seyrüsefer hizmetinde çalışan personelin özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin TBMM'den geçtiğini, 2 gün önce bu konudaki uygulama esaslarının Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim