• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Bakan Yıldırımdan önemli açıklamalar

Bakan Yıldırımdan önemli açıklamalar
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Sivil Havacılığı'nın geldiği nokta ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan önemli satırbaşları...

Bakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Ulaştırma Bakanlığı 2011 Yılı Bütçe Görüşmelerinde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havacılık sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Havayolu halkın yolu haline geldi "

Havayolunu halkın yolu yapmak için yola çıktıklarını kaydeden Yıldırım, 7'den 70'e herkesin uçağa binmesini sağlayarak, havayolu ulaşımını yaygın hale getirdiklerini belirtti.

"Sektör büyüdü"

Yıldırım, küresel ekonomik krizle birlikte Dünya Sivil Havacılık sektöründe küçülme yaşanırken, Türk Havacılığı'nın yükselişe geçtiğini, dış hatlarda 3, iç hatlarda ise 5 kat büyüme sağlandığını dile getirdi.

Türkiye'nin havacılık sektöründe, Brezilya, Çin ve Rusya'nın ardından en çok büyüme gösteren 4. ülke olduğunu dikkat çeken Yıldırım, sektörün cirosunu 3.3 milyar dolarlardan, 18 milyar dolara yükselttiklerini aktardı.

Sektörde yaşanan büyümeye paralel olarak filo ve personel sayısında ciddi artış yaşandığına değinen Yıldırım, Türk Sivil Havacılığı'na kayıtlı uçak sayısını 110'dan 360'a, 50 bin olan personel sayısını da 110 bine yükselttiklerini vurguladı.

"THY dünya markası "

Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın bir dünya markası haline geldiğini ifade ederek, " Türk Hava Yolları, Avrupa 9'luğundan 4'üncülüğe yükseldi. Doğrudan uçuş yaptığı nokta sayısı da 60'dan 130 noktaya çıktı" diye konuştu.

"Havaalanlarını aktif hale getirdik"

Havaalanlarına yaptıkları yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Yıldırım, " Havaalanlarımıza 4,5 milyar TL yatırım yaptık. Atıl havaalanlarını aktif hale getirdik. 2003 yılında 36 havaalanından 25'ine uçuluyordu. Şimdi ise 46 havaalanının tamamına sefer gerçekleştiriliyor" dedi.

" 2023 hedefleri..."

Cumhuriyetin 100'üncü yılının kutlanacağı 2023 yılına kadar 60 milyon yolcu kapasiteli 1, 30 milyon yolcu kapasiteli 2, 15 milyon yolcu kapasiteli 3 havaalanı yapacaklarının altını çizen Yıldırım, yerli uçak üretimi konusunda çalışmalarının sürdüğünü, kuracakları organize sanayi bölgeleriyle, Türkiye'yi bölgenin aktif ülkesi haline getireceklerini sözlerine ekledi.,

Metin KOÇ / İstanbul Haber Ajansı / ThyHaber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim