• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bakan Yıldırım'dan Türk Birliği'ne ziyaret

Bakan Yıldırım'dan Türk Birliği'ne ziyaret
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, resmi görüşmelerde bulunmak için geldiği Lübnan'da, UNIFIL bünyesinde Güney Lübnan'da görev yapan Türk İstihkam, İnşaat Birliği'ni ziyaret etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile Türk bölüğüne geldi. Yıldırım Bölük Komutanı Binbaşı Hasan Ertürk tarafından törenle karşılandı. Bakan Yıldırım, tören bölüğünde görev yapan askerlerle tek tek tokalaşarak tanıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bölük defterini imzaladıktan sonra bazı askerlerle çorba, pilav, et ve tatlıdan oluşan karavanayı yedi.

Bakan Yıldırım, UNIFIL bünyesinde görev yapan bölüğün asli görevinin, BM askerlerinin altyapı hizmetlerini yapmak, aynı zamanda İsrail ile Lübnan arasındaki sınır taşlarının yerini belirlemek olduğunu söyledi. Türk askeri birliklerinin diğer ülkelerden farklı olarak bulundukları ortamdaki insanlarla daha sıcak ilişkiler kurduğunu belirten Yıldırım, "Kendilerine tekrar başarılar diliyorum. Misafirleri olduk. Karavanayı birlikte yedik. Şeref duyduk" diye konuştu.

Bölük komutanı Binbaşı Hasan Ertürk de "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ferdi olarak, Lübnanlı kardeşlerimize destek olmak ve aramızdaki bağları güçlendirmek için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bölgedeki okullara bilgisayar vererek yardım edip, sağlık problemi olanların da sorunlarının çözümü için sağlık taraması yapıyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım, yemek sırasında yanında oturan, Diyarbakır'dan gelen Gökçe Ocak isimli askerle sohbet ederek, "Şafak kaç" diye sordu. Asker, "Şafak 66 Sayın Bakanım. TSK'nın bir ferdi olarak burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Türkiye'de 80 yıl önce söylenen bir sözün, Yurtta Barış Dünyada Barış'ın gerçekleşmesi için buradayız" yanıtını verdi.

Yıldırım ve beraberindeki heyet, bölük komutanı tarafından verilen brifingi izledi. Bölük komutanı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e birer plaket verdi. Bakan Yıldırım, daha sonra bölükten ayrılarak, Beyrut'a hareket etti.

binali_yildirim_asker_550.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.turkishmaritime.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim