• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Balon turlarında yeni adres belli oldu

Balon turlarında yeni adres belli oldu
Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırlarında yer alan Frig Vadisi ile Ankara'nın tarihi ve turistik bölgelerinden Gordion'da sıcak hava balonu turları yapılması için çalışma başlatıldı.

Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş,  Frig Vadisi ve İhsaniye ilçesinde sıcak hava balonu ile gerçekleştirilen deneme uçuşları için geldiği Afyonkarahisar'da açıklama yaptı.

THK'nın bir işletmesi olan Gökçen Havacılık'ın balonla uçuşu ilk başlatan kurum olduğunu belirten Aslantaş, Kapadokya'da 4 balonla uçuşları sürdürdüklerini, 2012'den beri de Pamukkale'de uçuş gerçekleştirdiklerini aktardı.

Havacılığın Türkiye'de gelişmeye açık bir sektör olduğuna işaret eden Aslantaş, Frig Vadisi'nin tarihi ve doğal güzellikleri ile balon uçuşları için çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

"Balon, doğal güzellikleri görmek açısından alternatif aktivite olacak"

Aslantaş, Emre Gölü çevresinde sıcak hava balonuyla deneme uçuşu yaptıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Balonla tur her yerde yapılabilir. Belli bir potansiyelin, talebin olması gerekiyor. Frig Vadisi, balon uçuşları için çok önemli bir yer. Bu konuda uzun zamandır çalışıyoruz. Frig Vadisi'nin özellikle Yazılıkaya ve İhsaniye civarı, doğal güzellikleriyle balon turları için gayet güzel bir yer. Afyonkarahisar çevresi bir termal bölge. Termal tesislerde en fazla iki saat kalabilirsiniz. İki saat sonra vaktinizi geçirmek için bir aktiviteye ihtiyacınız var. Balon uçuşunun Afyonkarahisar'ın doğal güzelliklerini görmek açısından bir alternatif aktivite olacağını düşünüyorum."

"27 Eylül'den itibaren Gordion'da balon uçuşlarına başlayacağız"

Balon uçuşlarının Afyonkarahisar'da da yapılabilmesi için Valilik ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü desteğiyle çalışma başlattıklarını anlatan Aslantaş, "Ankara'nın Polatlı Belediyesi ile de protokol imzaladık. 27 Eylül'den itibaren Polatlı'nın tarihi ve turistik bölgesi Gordion'da balon uçuşlarına başlayacağız." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim