• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Bangkok’un metro araçlarını Bozankaya üretecek

Bangkok’un metro araçlarını Bozankaya üretecek
Bangkok, dördüncü büyük hızlı ulaşım projesi kapsamında alacağı 22 adet 4 vagonlu metro aracı Bozankaya firması tarafından Ankara’da bulunan fabrikalarında üretilecek.

Bangkok, dördüncü büyük hızlı ulaşım projesi kapsamında alacağı 22 adet 4 vagonlu metro aracı Bozankaya firması tarafından Ankara’da bulunan fabrikalarında üretilecek. Bangkok , 22 adet metro aracının alınması için Siemens ve taşıyıcı araç üreticisi Bozankaya firmalarına sipariş geçti. Siemens firması 16 yıl boyunca temin edilecek araçların servis ve bakımını da üstlenecek. Trenler, Bozankaya’nın Ankara’daki fabrikasında üretilecek . Ayrıca bu üretimin Ankara’da olması ülkenin adını pozitif yönde duyuracak.

Siemens projede tahrik ve frenleme sistemleri ile birlikte proje yönetimi, yapım ve işletmeye alma süreçlerini de yürütecek. İlk metro trenlerinin 2018 yılında teslim edilmesi planlanırken projenin bir sonraki yıl tamamlanması bekleniyor.

Otomobil Kullanımı Azaltıldı

Siemens tarafından 1999 yılında devreye alınan 23 km uzunluğundaki Bangkok Toplu Taşıma Sistemi olan Skytrain ile Tay metropolünün ilk hızlı ulaşım sistemi olarak otomobil kullanımını önemli ölçüde minimum noktaya getirmişti. Şimdilerde ise bu yeni projeyle birlikte otomobil kullanım oranının gittikçe düşmesi hedeflerniyor.

2028’DE Proje Tamamlanacak

Raylı sisteme yapılan eklemelerle birlikte raylı sistem hattını toplamda 68 km’ye çıkaracak. Bearing ile Samut Prakan şehirleri arasında yer alan güney hattını uzatma projesinin de 2018 yılının sonuna doğru bitirilmesi planlanıyor. Mo Chit ile Khu Khot şehirleri arasında yer alan kuzey eklentisinin ise 2020 yılının başlarında hizmete açılacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim