• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Başbakan Yıldım: 11 Eylül'de teröristleri isterken kanıt mı sordunuz?

Başbakan Yıldım: 11 Eylül'de teröristleri isterken kanıt mı sordunuz?
Başbakan Binali Yıldım, FETÖ'nün iadesi için, ''11 Eylül'de İkiz Kuleler indirilirken teröristleri isterken kanıt mı sordunuz, Bin Ladin için kanıt aramazken, FETÖ için kanıtlar ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu terörist başını korumaktan va

​Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur: Tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir." dedi.

"Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır"

Yıldırım, "İstisnasız her darbe kötüdür, cinayettir. Ancak, siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi, 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiçbir darbe, kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamıştır. Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır." diye konuştu.

"11 Eylül'de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz?"

Başbakan Yıldırım, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız da bizzat ben de terörist başının iadesi için ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Bize diyorlar ki kanıt sun. Görünen köy kılavuz ister mi? Ama biz yine istemedikleri kadar kanıtı onların önüne koyacağız. Ancak Amerikalı dostlarıma şunu buradan sormak istiyorum: 11 Eylül'de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz? Guantanamo'da şüphelileri toplarken elinizde kanıt mı vardı? Bin Ladin için kanıt aramazken Fetö için, üstelik olay çok açıkken kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu caniyi, bu haini, bu terörist başını artık daha fazla korumayın. Bunun size de faydası yok. Hiç boşuna ekmek su vermeyin, boşuna beslemeyin, külfet çekmeyin. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim