• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Başkentray Projesi hız kesmiyor

Başkentray Projesi hız kesmiyor
Başbakan Binali Yıldırım, Ankaralıların merakla beklediği Esenboğa Metrosu’yla ilgili ilk kez zaman verdi: “Kızılay-Esenboğa Havaalanı metrosu bu yıl sonuna kadar inşallah projeleri tamamlanıp, ihale aşamasına gelecek.”

Başkent’e, 14 yılda 60 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Metrosu’na ilişkin, “Kızılay-Esenboğa Havaalanı metrosu bu yıl sonuna kadar inşallah projeleri tamamlanıp, ihale aşamasına gelecek” dedi. AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Altındağ Kültür Sarayı’nda düzenlenen iftar programına katılan Başbakan Yıldırım, Ankara’da 14 bin yeni derslik, 10 yeni üniversite, 127 sağlık tesisi, 30 spor tesisi, 69 bin konutu Ankaralıların hizmetine sunduklarını söyledi. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hızlı tren hatlarını tamamlayarak hizmete aldıklarını belirten Yıldırım, Ankara-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hattının yapımını sürdürdüklerini, Ankara-İzmir hızlı treni inşaatının süratle devam ettiğini belirtti. Sincan ve Kızılay-Çayyolu metro hatlarının ardından sıranın Keçiören Metrosu’na geldiğini ifade eden Yıldırım, “Bu sene sonu inşallah Ulaştırma Bakanımız ve ekibi Keçiören Metrosu’nu da açmış olacak, Ankaralıların hizmetine sunacağız, hayırlı uğurlu olsun. Kızılay-Esenboğa Havaalanı Metrosu bu yıl sonuna kadar inşallah projeleri tamamlanıp, ihale aşamasına gelecek” diye konuştu.

BAŞKENTRAY TAM GAZ

Sincan ve Kayaş için yapılan Başkentray çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine işaret eden Yıldırım, Başkentray’ı yeni hatlara taşıyacaklarını, engelsiz peron inşaatlarını da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile sürdürdüklerini kaydetti. Yıldırım, bu peronların Ankaray ve metroya da bağlantısını gerçekleştireceklerini anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim