• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

‘Baz istasyonu kanser etti’ iddiası

‘Baz istasyonu kanser etti’ iddiası
Bursa’da, 6 katlı bir apartmanın çatısına geçtiğimiz yıl konulan baz istasyonuna ilave 2 istasyon daha kurulunca mahalleli tencere ve tavalarla eylem yaptı.

Yıldırım ilçesi Maltepe Mahallesi Kurtbasan Caddesi’nde 6 katlı bir apartmanın çatısına 3 tane baz istasyonun kurulması ve bunun gizlenmeye çalışılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, “Geçen sene binanın çatısına baz istasyonu kuruldu. Bina sahipleri oradaki dairelerini kiraya vererek başka yere taşındı. Şimdi de iki tane daha baz istasyonu kuruluyor. Sağlığımız hiçe sayılıyor.” diyerek Kurtbasan Caddesi’ni çöp tenekeleri ile ulaşıma kapattı. Eylemciler, ellerindeki tencere ve tavalarla baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. Bazı eylemciler ise düdük çalarak, baz istasyonlarına tepki gösterdi. Bir süre sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerini sakinleştirerek, yolu ulaşıma açtı.

'AĞABEYİM KANSERDEN ÖLDÜ, BAŞKALARI ÖLMESİN'

Eylemde ortaya atılan kanser iddiası; duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. 10 ay önce mide kanserinden abisini kaybettiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Sevinç Alver, şunları kaydetti: "Ağabeyim Fatih Alver henüz 31 yaşında mide kanserinden hayatını kaybetti. Daha önceleri hiçbir şeyi yoktu ve sapasağlamdı. Mahalleye baz istasyonu kurulduktan 4 ay sonra vefat etti. Geride 2 tane yetim çocuk bıraktı. Bu çocukların hakkını kim verecek. Ölümünde baz istasyonu etkili oldu. Ondan önce hiçbir şeyi yoktu. Bir senedir davalar açıldı ve dilekçeler toplandı. Ama kimse bunun cevabını veremedi." Bebeklerin de anne ve babalarının kucağında destek verdiği eylem, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde tamamlandı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim