• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Bedelsiz fabrika binası verdi, 220 kişi iş sahibi oldu

Bedelsiz fabrika binası verdi, 220 kişi iş sahibi oldu
Iğdırlı iş adamı Aras, İstanbul'da konfeksiyon atölyesi işleten arkadaşı Beken'e bedelsiz fabrika binası temin etti, kentte 220 kişi istihdam edildi.

Saras Lojistik'in sahibi iş adamı Turgay Aras, memleketi Iğdır'ın kalkınmasına katkıda bulunmak ve kentte işsizliğin önüne geçebilmek için İstanbul'da konfeksiyon atölyesi işleten ve Disney, LC Waikiki gibi firmalar için üretim yapan arkadaşı Murat Beken'e 400 kişiyi istihdam etmesi karşılığında 5 yıllığına bedelsiz fabrika binası temin etti.

Aras'ın bedelsiz olarak kiraladığı fabrikada geçmişinde pamuk tarımının yapıldığı kentte tekstilin gelişmesi için çalışan Beken, atölyesinde oluşturduğu eğitim bandı ile sektörün en önemli sorunu olan kalifiye personel eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunuyor.

Tesiste LC Waikiki'ye üretim yaptıklarını söyleyen Murat Beken, 220 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Beken, "Tam kapasite üretime geçtiğinde 450 kişi istihdam edilecek. Günlük 8-9 bin parça ürün üretiyoruz. Fabrikamızda çalışanlar hem tekstil eğitimi alıyor hem para kazanıyor" diye konuştu.

"Iğdır'da üretim varsa biz buradayız"

"Iğdır Tekstil-Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri" etkinliğine katılan LC Waikiki Teknik Müdürü Ramazan Yavuz da, firmalarının üretim yapmadığını bu nedenle tedarikçilere ihtiyaç duyduklarını söyledi. İstanbul'daki konfeksiyon atölyelerinde çalışan Iğdırlıların kentlerine dönerek burada üretime katkıda bulunmaları gerektiğini düşündüğünü ifade eden Yavuz, "Iğdır'da üretim varsa biz buradayız." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim