• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Bell V-280 Valor, test uçuşunu gerçekleştirdi

Bell V-280 Valor, test uçuşunu gerçekleştirdi
Helikopter ile uçak altyapısını bir araya getiren Bell V-280 Valor, kısa süre önce önemli bir uçuş başarına daha imza attı.

Helikopter ile uçak altyapısını bir araya getiren Bell V-280 Valor, kısa süre önce önemli bir uçuş başarına daha imza attı.

Rotor döndürme sistemi sayesinde helikopter kolaylığını uçak hızıyla birleştirebilen Bell V-280 Valor, geçtiğimiz yıl ilk kez olduğu yerde havalanmış ve heyecan yaratmıştı. Kısa süre önce ise geleceğin hava aracıyla ilk normal uçuş gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta Texas’ta yapılan denemede 352 km/s hıza çıkan Valor, kendini bu sefer gerçek anlamda kanıtlamış oldu.

Pervanelerini öne çevirerek ilk defa böyle yüksek bir hıza çıkan araç, yapısı gereği gerçekten çok büyük önem arz ediyor. Lockheed Martin, GE, Moog, IAI, TRU Simulation & Training, Astronics, Eaton, GKN Aerospace, Lord, Meggitt ve Spirit AeroSystems tarafından geliştirilen Valor, benzer yapılı Boeing V-22 Osprey‘e karşı büyük avantajlara sahip. Onun kadar büyük olmayan hava aracı, çok daha hafif, basit ve uzuca üretilebiliyor. Özel tasarım yapısıyla iç zırhına rağmen ağırlığı kontrol altında tutulan araç, 14 yolcu ile toplam 5,400 kilogram yük taşıyabiliyor. İlerleyen süreçte denemede ulaşılan 352 km/s hızı geçerek 502 km/s hıza çıkabileceği söylenen geleceğin hava aracı, toplam 1,481 km menzile sahip.

Bell V-280 Valor askeri üstünlük için kilit bir hava aracı

Helikopter ile uçakların zayıf yanlarını ortadan kaldırabilen Valor, test süreçlerini çok hızlı şekilde geçiyor. Göreve çıkmasına artık uzun yıllar kalmayan araç, şimdilik yapabildiklerini aşağıdaki videoda gözler önüne seriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim