• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

‘Berbat yönettin 4 milyon dolar öde’

‘Berbat yönettin 4 milyon dolar öde’
İngiltere’nin efsanevi spor otomobil üreticisi Lotus, Türk kökenli eski CEO’su Dany Bahar’ı ‘berbat’ yönetimle suçlayarak, şirketin parasını kullanarak lüks bir hayat sürdüğü gerekçesi ile dava ediyor.

 

4 milyon dolarlık davaya sebep olan gerekçeler ise Bahar’ın yönetimde olduğu sürece kuaför, ev tadilatı, özel kullanım için helikopter ve jet kiraları gibi harcamalarını bile şirkete yaptırarak usulsüzlük yapması. İngiliz Lotus’u satın alan Malezyalı DRB-Hicom Haziran ayında kötü yönetiminden ötürü Bahar’ı görevinden almıştı.
 
5 BİN DOLARLIK SAAT
 
Görevde olduğu süre boyunca lüks olarak nitelendirilebilecek kişisel harcamalarını şirket kasasından yaptığı iddia edilen Bahar bu yolla özel jet ve helikopterler kiralayarak yaptığı 2 milyon dolara aşan seyahat masraflarını, en ucuzu 5 bin dolar olmak üzere 10 adet kol saatinin ve hatta kuaför masraflarını bile Lotus’un üzerine yıkmakla  suçlanıyor. Lotus’un satılması için, Volvo’yu satın alan Çinli Geely ve China Youngman şirketleriyle görüşüldüğü dönemde sözleşmede yer alan bir maddeden faydalanarak bu satışı kendisi için kârlı bir işe dönüştürmeye çalıştığıyla ilgili iddialar da Türk kökenli yöneticinin işten çıkarılmasında önemli rol oynamıştı. Bahar’ın sözleşmesinde şirketin satılması halinde yüzde 5 komisyon ya da eş değerde şirket hissesinin kendisinde kalacağını gösteren bir madde yer alıyordu.
 
Danny Bahar Lotus’u yeniden kâr eden bir şirket haline getireceği umuduyla yılda yaklaşık 1,9 milyon dolarlık bir maaşla şirketin başına getirilmişti. Ancak yönetimde olduğu dönemde Lotus’un kara geçeceği ile ilgili hiçbir sinyal vermemesi ve ardı ardına çıkan yolsuzluk iddiaları Türk kökenli yöneticiyi işinden etmişti. Yine DRB-Hicom’a bağlı otomotiv üreticisi Proton’un yönetim kademesi de Bahar’ın görevdeyken “berbat” bir iş çıkardığı konusunda hem fikir. Şirket yetkilileri Bahar’ın kötü yönetiminin yanında hiç bir şirket tarafından kabul edilmeyecek seviyede kişisel harcamaları ve özel merakları için Lotus’un kasasına başvurduğunu söylüyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim