• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bileti olmayanlar Brüksel Havalimanı'na giremeyecek

Bileti olmayanlar Brüksel Havalimanı'na giremeyecek
Terör saldırılarının ardından 12 gün boyunca kapalı kalan Brüksel Havalimanı'nda güvenlik önlemleri artırılmaya devam ediyor. Artık bileti olmayan yolcular havalimanına giremeyecek.

Terör saldırılarından dolayı 12 gün boyunca kapalı kalan Brüksel uluslararası havalimanında ilk uçuşlar başladı. Brüksel Havalimanı'ndan uçağa binecek olan yolcuları etkileyecek önemli değişiklikler var.

22 Mart tarihinde iki canlı bomba Brüksel Havalimanı'nda büyük bir saldırı gerçekleştirerek bir faciaya yol açmış, havalimanı girişinin önemli bir kısmı da kullanılmaz hale gelmişti. 12 günün ardından havalimanının küçük bir kısmı tekrar açılırken giriş ve çıkışlar artık polis, asker ve özel güvenlik şirketi mensupları tarafından korumaya alındı.

Havalimanında güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Bu tedbirler kapsamında Brüksel Havalimanı'na yolcu bileti olmayan hiç kimse ikinci bir emre kadar giremeyecek. Yolcuları karşılamak isteyenler ise geliş kapısına kadar girebilecekler.

YOLCULAR EN AZ 3 SAAT ERKENDEN HAVALİMANINDA OLMALI

Schengen bölgesi dışında bir ülkeye gidecek olan yolcuların en az üç saat öncesinden havalimanına gelmesi isteniyor. Havalimanına giren araçların plakaları akıllı kameralar ile kontrol edilecek. Görevliler, araçların içini ve valizleri havalimanına girmeden önce kontrol edecek. 

BİLETİ OLMAYAN İÇERİ GİREMEYECEK

Brüksel Havalimanı bundan sonra ilk girişten itibaren polisler yolcunun biletini soracak ve yolcular dışında başka kimse içeri giremeyecek. Elektronik biletlerin akıllı telefon ya da bilgisayar ekranından gösterilmesi yeterli olmayacak. Havalimanına gide tren ve otobüs seferleri de henüz başlamadı.

Brüksel Havalimanı'nın tamamen eski haline dönmesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve bir müddet yukarıda sayılan önlemler ile havalimanı yolculara hizmet verecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim