• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Binali Yıldırım: Marmaray 2013'te bitiyor

Binali Yıldırım: Marmaray 2013'te bitiyor
Tv8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Vizyon 2023 programına, eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Marmaray'da hayalle başladı ama 2013'te bitiyor

Tv8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu ve konuk yorumcu Hüseyin Kocabıyık'ın katılımı ile yayınlanan Vizyon 2023 programına, Ulaştırma Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Çılgın Projenin İstanbul dışında hiçbir şehre faydası olmayacağının düşünülmesi üzerine konuşan Yıldırım şu sözleri kaydetti:

" Söylenenler hiçbir şekilde doğru değil. Bu projeyi biz genel bütçe imkanları ile yapmayı planlamıyoruz. Dolayısı ile Siirt'e lazım olan para Siirt'e, İzmir'e lazım olan para İzmir'e gidecek. Eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe gereken kaynaklar ayrılmaya devam edecek. Bu parayı genel bütçeden almayacağız ki, başka ilin hakkı yensin! Türkiye'de sorun şu; bir konu gündeme geldiğinde anlayıp dinlemeden yorum yapmak. Proje gürültü arasında kaybolup gidiyor.

"Rant iddiaları gibi sığ bir bakışa cevap veremem!"

CHP'nin; 'Rant yaratacaklar' açıklamasını değerlendiren Yıldırım; "Rantı nasıl yaratırsınız. Böyle bir şey olamaz, bakış bu kadar sığ ise bunu savunamam. Bizim yapabileceğimizi varsaymak bile yanlış. Güzergahı bile açıklamıyoruz spekülasyonlar olmasın diye." Dedi ve şu şekilde sözlerine devam etti:

"Doğal dengelerin zarar görmemesi için çok kapsamlı çalışma gerekiyor. Orası tutmazsa ne olacak? Böyle bir şeyde inandırıcılığımız kaybederiz. Devletin parasını yandaşlara vermek olduğunu anlıyor galiba insanlar. Yatırım karşısında burayı işleterek parayı çıkaracak. Binlerce insan çalışıp para kazanacak. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok. İnşaat sektörü canlı tuttuğunuzda her iş kolunu canlı tutarsınız. Bunun kime ne zararı var soruyorum."

Çılgın Proje'nin finansal boyutunu anlatan Binali Yıldırım;

"Sorunumuz İstanbul Boğazı Dünyanın en zor su geçiş yolu. Burada tehdit azami düzeyde. Bütçe kaynağı ile olmayacak, Yap-İşlet-Devret modeli ile olacak. PPP yani Kamu Özel Sektör Ortaklığı yeni adı. Al sana bunu veriyorum sen bunu yap diyeceğiz. Ne kadar işleteceksin, ne vereceksin diyeceğiz, ona göre en kısa süre işletme süresini verenle anlaşma yapılacak. Gemilerin geçişinden gelir elde edilecek. Atatürk Havalimanı'nı böyle verdik. Bedavaya yaptırdık üstüne para kazandık. İşte ticaret bu. Olmaz diyorlardı. Artık devletlerin kaynakları yeterli değil. İhtiyaçlar artıyor. Öncelikleri iyi belirlemek gerekiyor alternatif finans yollarına başvuracaksınız. Fizibiliteler yapıldıktan sonra kesin finansman ortaya çıkacak."

"Yeşil alanlar ve su havzaları zarar görmeyecek!"

" Ekolojik dengelerin bozulmasını tartışabiliriz. Çok önemli bir konu bu. Yapacağımız şey şudur: Yeşil alanlar yok olacak mı, su havzaları zarar görecek mi? sorusuna cevap bulmak. Güzergahı işte bu yüzden çok önemsiyoruz. Yeşil alanlar zarar görmeyeceği gibi dip sular bir kanala alınacak. Korunacak yani."

Binali Yıldırım; 'Neden bu projeye ihtiyaç duyuldu? Ve CHP'nin 'Rüyaya yattılar' eleştirilerine cevap verdi:

"Bu proje sınırlı bir kesime, menfaat projesi mi yoksa İstanbul'un ve Türkiye'nin geleceği ile ilişkisi projesi mi nedir buna bakmak lazım. Yeni bir kanal yapılması, proje budur. Nereden çıktı bu? Marmaray projesi malum. 2004'te temelini attık 2013'te açacağız. Hayal etmekle başladı, konuşuldu ve yapıldı. Kanal projesi de böyle bir şey. Bu bir ulaşım projesidir; enerji, sosyo-ekonomik yaşam, denizcilik, turizm projesidir. İstanbul dünyanın UNESCO'nun koruma listesine alınmış, kültür değerleri itibari ile gözbebeği bir şehir. Boğazlardan da geçiliyor; ama buradan yapılan taşımalar Montrö'nün imzalandığı günkü gibi değil. Taşımacılık arttı. Her yıl boğazdan 150 milyon ton bomba yüklü araç geçiyor. Nasıl bir tehdit hayal edin. Bunları ortadan kaldırmak için coğrafya müsait. Kanal yapacağız işte." dedi.

"Özgürlük, adalet gerçek bir refah devrimi yaratıyor!"

"Bizim hükümetimizi, AK Parti dersek, kalkınma kısmına biz daha çok mesai harcadık adalet kısmına son zamanlarda mesai harcadık. 2 referandum geçirdik. Artık Türkiye kalkınması ile ve özgürlükleri ile ilgili çok ciddi mesafe aldı." diye konuştu.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim